Як приготувати торт Панчо



Як приготувати торт Панчо


Пропоную Вашій увазі рецепт відмінного тортика, який Ви завжди зможете приготувати, маючи елементарний набір продуктів. І за ціною, в результаті, виходить дешевше, ніж магазинний варіант.

Інгредієнти:
яйця курячі - 6 штук;
цукор - 3 склянки;
какао - 4 столові ложки;
борошно - 2 склянки;
сода харчова - 0,5 чайної ложки;
оцет для гасіння соди;
сіль - 1 щіпка;
вишня в сиропі - 4 столові ложки;
шоколад - 50 г;
масло вершкове - 1 чайна ложка;
сметана 20% - 700 мл.

Приготування торту Панчо.


Беремо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки розміщую у велику миску, щоб було зручно збивати.

11


Збивати білки я буду довго, приблизно 5 хвилин. У білки я додала маленьку щіпку солі.

22


Коли білки будуть готові, додаю до них дві склянки цукру.

33


Продовжую збивати, щоб розійшовся цукор.

44


Потім поступово додаючи жовтки. Збивати продовжую дуже обережно.

55


Тісто у мене виходить дуже повітряним.

66


Прийшла черга какао. Какао я просіяла, щоб уникнути утворення грудочок.

77


Миска вийшла настільки повною, що працювати доводиться ложкою і дуже акуратно.

88


Ось какао вже вмішане в тісто.

99


Борошно я також проціджую.

1010


Разом з борошном я додаю соду, яку потрібно погасити оцтом. Замість оцту можна скористатися лимонним соком або лимонною кислотою.

1111


І ось, тісто готове.

1212


Перекладаю його на деко і спекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.

1313


Готовність бісквіта перевірю сухою зубочисткою.

1414


Бісквіт потрібно добре охолодити і відокремити від нього корж, шириною півтора-два сантиметри.

1515


Решту більшу частину я буду нарізати на невеликі кубики.

1616


Менший корж потрібно просочити вишневим соком або сиропом. У мене вишня в сиропі.

1717


Приступаю до приготування крему. У велику миску викладаю жирну сметану.

1818


До сметани додаю цукор.

1919


Збиваю сметану з цукром протягом довгого часу. Але тут потрібно бути гранично обережним, щоб не перебити сметану. Є ризик отримати вершкове масло. Тут важливо вчасно зупинитись. Сметана сильно збільшиться в обсязі, стане густою і повітряною.

2020


Нижній корж, який я просочила вишневим сиропом, пропитую сметанним кремом.

2121


Тепер нарізані шматочки тіста занурюю в сметанний крем і по черзі укладаю на нижній шар. Не забуваємо розкладати вишні.

2222


Торт потрібно сформувати гіркою. Коли коржі злегка просочаться, торт можна легко формувати за допомогою широкого ножа. Для прикраси я використовую розтоплений в мікрохвильовій печі шоколад, змішаний з маслом. Глазур виходить пластичною і текучою. Торт повинен добре просочитися. Я відправила його в холодильник на ніч. Вранці можна вже їсти.

2323


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок