Торт Новорічна ялинка



Торт Новорічна ялинка


Першого січня до нас прийдуть гості з дітьми і для синочка я вирішила приготувати торт. Торт "Ялинка" прикрашала мастикою. Працювала з мастикою перший раз і мені дуже сподобалося і синок був у захваті.

Мій торт приготовлений з двох різних коржів. Перший великий з бісквіту в мультиварці. Бісквіт вийшов пишним і повітряним. Для приготування бісквіта нам необхідно 3 яйця, цукор, борошно по склянці (стакан у мене 160 г) і щіпка ваніліну за смаком.

Інгредієнти:
мигдаль - 100 г;
борошно - 200 г;
молоко - 1 стакан;
цукор пісок - 200 г;
цукрова пудра - 500 г;
ванілін - 1 г;
харчові барвники - 1 г;
варене згущене молоко - 200 г;
печиво - 400 г;
яйця курячі - 5 шт.;
масло вершкове - 110 г;
цукерки - 100 г.

Приготування новорічного торту.


Почнемо приготування. Розбиваємо три яйця і додаємо стакан цукру, збиваємо міксером до пишної білої піни. Для цього бісквіта яйце розділяти не потрібно.

11


В отриману піну додаємо просіяного борошна, зовсім трохи по ложці і акуратно вмішуємо борошно.

22


Тісто вийшло повітряним і все в бульбашках.

33


Чашу мультиварки добре змащую вершковим маслом і виливаю тісто.

44


Ставимо на режим "Випічка" на 1 годину та 10 хвилин на підігріві.

55


Діставати готовий бісквіт краще з допомогою пароварки і на ній залишити остигати. Перший корж готовий.

66


Розрізаємо його навпіл і мажемо заварним кремом. Його рецепт напишу трохи нижче. Після того, як коржі трохи просочаться змащуємо кремом під мастику.

77


Заварний крем в мікрохвильовці. Для його приготування нам необхідно 2 яйця, молоко - 1 склянка, цукор - 2 ст. ложки, цукрова пудра - 2 столові ложки, борошно - 2 столові ложки. Яйця розтираємо з цукром і цукровою пудрою.

88


Додаємо борошно і добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Зручно скористатися міксером або віночком.

99


Я перелила в велику ємність, щоб було зручно мішати. Додаємо молоко і знову трохи збиваємо.

1010


Ставимо в мікрохвильовку і обов'язково кожну хвилину відкриваємо і добре перемішуємо. Готується крем 3-4 хвилини. Ось так виглядає готовий крем. Даємо йому охолонути і змащуємо коржі.

1111


Другий корж у мене з печива і мигдалю. Мигдаль в тортах мені подобається. Він додає незвичайний смак.

1212


Мигдаль заздалегідь добре промиваємо і висушуємо. Перед тим як його подрібнювати, він повинен бути повністю сухий.

1313


Печиво і мигдаль з допомогою блендера подрібнюємо в крихту і перемішуємо.

1414


Крем для другого коржа і крем під мастику робимо простий з вершкового масла і вареної згущенки. Для цього масло кімнатної температури (я дістала заздалегідь) і вареної згущенки збиваємо з допомогою міксера.

1515


1/2 крему змішати з подрібненим печивом і мигдалем. Це буде наша ялинка.

1616


Для створення ялинки я вирішила взяти банку від великого йогурту, вирізала дно і добре змастила кремом. Тепер маленькою ложкою акуратно викладаємо наше печиво з мигдалем і кремом. Трохи придавлюючи ложкою.

1717

 

1818


Руками формуємо нашу ялинку і рясно промазуємо її кремом. Ставимо в холодильник на 1 годину.

1919


Мастику я приготувала заздалегідь. Вона у мене двох кольорів: зелена і рожева.

2020

 

2121


На столі, присипаний цукровою пудрою, розкачуємо зелену мастику і накриваємо нашу ялинку. Обрізаємо зайве і ялинку ставимо на основний торт, який теж прикрасила мастикою.

2222


За допомогою ножиць на ялинці робимо голочки, просто злегка надрізуючи.

2323


З рожевої мастики вирізаємо зірочку.

2424


За допомогою зубочистки кріпимо її до верхівки ялинки.

2525


Ось така красуня вийшла.

2626


Гарних Вам новорічних свят!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок