Торт з печінки



Торт з печінки


Печінка - продукт корисний, до того ж, вигідний за ціною і благодатний в плані кулінарного застосування. Але не всім він подобається. Приготувавши такий печінковий тортик, ви задовольните смак навіть найсуворіших скептиків. До того ж, прикрасите святковий стіл красивим, корисним і смачним блюдом.

Інгредієнти:
- печінка (я завжди використовую тільки курячу, вона значно простіше в тепловій обробці) - 500 г;
- цибуля звичайна, біла, ріпчаста - 0,5 кг;
- морква - 500 г;
- молоко коров'яче (будь-якої жирності) - 0,5 л;
- борошно пшеничне - 3-4 столові ложки без гірки;
- свіжі шампіньйони - 500 г;
- яйця курячі - 2-3 шт.;
- майонез або будь-який інший пікантний соус;
- можна не вводити, але я додаю половинку чайної ложки соди, щоб млинці вийшли ажурними;
- соняшникова, рафінована олія (бажано соняшникова) - 100 мл.

Як приготувати печінковий торт.


Печінку з цибулею перебиваємо за допомогою блендера в однорідну рідку масу.

11


До неї вводимо всю муку, соду, молоко і яйця, ще раз гарненько збиваємо.

22


Отримуємо масу для млинчиків. Їх смажимо на сковороді з маслом з двох сторін. У середньому, виходить від 10 до 16 млинців, все залежить від діаметру сковороди і товщини виробів.

33


Цибулю, що лишилася, моркву та печериці подрібнюємо. Моркву - тонкою соломкою, гриби - пластинами, а ось цибульку - дрібним кубиком. Всю цибулю ділимо навпіл. Одну частину пасеруємо з морквою до готовності. Іншу - з печерицями. Отримуємо два види начинки.

44


Коли всі млинці готові з печінки, трохи охолодити їх, видаляємо зайвий жир серветкою і приступаємо до формування торта. Викладаємо печінковий корж, змащуємо майонезом, на нього - начинку з цибулі і моркви. Наступний корж - знову соус і вже начинка з цибулі і грибів. Так чергуємо шари до самого кінця.

55


Зверху готовий тортик, змащуємо майонезом, не забуваємо і про бортики. Прикрашаємо зеленню, я рекомендую прикрасити калиною або горобиною і гілочками кропу.

66


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок