Морквяний торт



Морквяний торт


В плані приготування морквяний торт дуже простий і чимось нагадує бісквіт. Воно й не дивно, адже в результаті виходять такі ж пишні та повітряні коржі. Готувати морквяний торт дуже просто - з замішуванням тіста весь процес займе у вас буквально близько години, а всі необхідні інгредієнти обов'язково знайдуться в холодильнику.

І хоч виходить морквяний торт досить простуватий, але тим не менш він дуже смачний, тому частенько печу його для домашніх чаювань. Пропоную всім рецепт приготування смачного морквяного торта з вершковим кремом та свіжою вишнею.

Інгредієнти:
Для тіста:
1 склянка борошна пшеничного;
3 середніх морквини;
1 склянка цукру;
3 яйця;
1 ч. ложка соди;
оцет - погасити соду;

Для крему:
крем кондитерський - 300 мл (можна замінити сметаною, збитою з цукром);
свіжа вишня;

Як спекти морквяний торт.


Почнемо з морквини. Її необхідно промити в холодній воді і очистити від шкірки.

11


Потім натираємо її на найдрібнішу тертку. Як варіант - можна подрібнити її в блендері, головне - зробити це дуже дрібно, щоб не було великих часток.

22


Подрібнену моркву рекомендую віджати (можна навіть через марлю), щоб прибрати від неї весь зайвий сік.

33


Приступаємо до замісу тіста. У глибоку ємність вбиваємо курячі яйця, додаємо до них цукор-пісок.

44


Використовуючи міксер, збиваємо яйця з цукром в пишну піну - я роблю це приблизно 10 хвилин, як на шарлотку.

55


Яєчно-цукрова маса збільшується в об'ємі і стає пишною. Саме від піни залежить, наскільки пишним і повітряним вийде в результаті наш морквяний торт.

66


Додаємо до збитих яєць подрібнену моркву.

77


Гарненько розмішуємо, щоб маса вийшла однорідною.

88


Сюди ж відправляємо і борошно.

99


Акуратно і ретельно розтираємо її ложкою, щоб не утворилися грудочки.

1010


І останній штрих - сода, яку ми погасимо за допомогою оцту і додамо в тісто. Як варіант - можна використовувати замість соди звичайний розпушувач.

1111


Тісто для морквяного торта виходить середньої консистенції, у форму вилити його легко.

1212


Випікати морквяний торт я буду в керамічній формі для запікання. Щоб торт не пристав до неї, я викладу дно фольгою і смажу її трохи рослинним маслом. Тісто виливають у форму.

1313


Випікати будемо при температурі 180 градусів близько години, періодично перевіряючи корж на готовність за допомогою звичайного сірника.

1414


Ось така вийшла у нас основа для морквяного торта - рум'яний бісквіт, з вигляду і не скажеш, що всередині є морквина.

1515


Розрізаємо отриманий корж на 2 частини. Бачите, як добре він весь пропікся.

1616


В якості крему я зазвичай використовую збиту з цукром сметану. Але сьогодні це буде спеціальний кондитерський крем - готовий продукт, який ви можете купити в магазині.

1717


Сам крем рідкий, схожий на вершки, але після 10-ти хвилин збивання міксером перетворюється в густу білу піну. Цукру додавати не треба - крем досить солодкий.

1818


Змащуємо кондитерським кремом нижній корж майбутнього торта.

1919


Зверху викладаємо свіжу вишню (можна будь-що з фруктів), з неї ми заздалегідь видалили кісточки і злили весь сік, що виділився.

2020


Для того, щоб було побільше крему, я змастила їм і верхній корж.

2121


Формуємо наш тортик за принципом подвійного бутерброда.

2222


І залишаємо його як мінімум на годину, для просочення.

2323


Ось так апетитно виглядає наш морквяний торт, в якому ідеально поєднуються свіжі фрукти з солодким кремом.

2424


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок