Торт Графські руїни



Торт Графські руїни


Про торт Графські руїни особливо розповідати нічого - торт найдавніший (з перевороту 1917 року, як мінімум), і відомий по багатьох країн. Весь основний фокус - два коржа - чорний і білий. Спекли, наламали, насипали, залили кремом або просоченням - готово!

Просто і досить швидко. А головне, не треба возитися з формою і особливими прикрасами - чим він більше схожий на наслідки ядерного вибуху - тим краще. Якщо б цей торт винайшли в наші дні, його назву радше було б пов'язане з Чорнобилем або Фукусімою, ніж з маєтком зубожілого дворянина.

Якщо крім сміху, то за принципом приготування "Графські руїни" практично ідентичні торту Панчо. Правда, без ананасів, волоських горіхів та інших "родзинок", що роблять Панчо, все-таки, класом вище.

Інгредієнти:
Для тіста:
- сметана 410 г;
- яйце 4 шт.;
- порошок какао 1,7 ст. л.;
- сода гашене оцтом 0,9 ч. л.;
- борошно пшеничне 2,6 склянки;
- згущене молоко 0,4 банки;
- цукор 1,2 стакан;

Для крему:
- згущене молоко 0,6 банки;
- цукор 0,4 склянки;
- сметана 590 г;

Для глазурі:
- цукор 2,8 ст. л.;
- маргарин 10 г;
- какао 2,7 ст. л.;
- сметана 180 г.

Як приготувати торт Графські руїни.


Для тіста розбити в глибоку чашку яйця і додати цукор.

11


Гарненько збити до утворення білої піни (приблизно 5 хвилин).

22


Додати сметану. Збити.

33


Додати погашену соду. Збити.

44


Додати згущене молоко. Збити.

55


Додати борошно. Збити.

66


Вилити половину тіста в силіконову форму для запікання. Додати в тісто какао порошок.

77


Добре перемішати тісто з какао.

88


Поставити форму з світлою частиною тіста в розігріту духовку до 200 градусів. Випікати 25 хвилин.

99


Зрізати верхівку у готового світлого коржа.

1010


Залити темну частину тіста у форму.

1111


Випікати так само як світлий корж.

1212


Розрізати на невеликі кубики темний корж. І подрібнити зрізану верхівку від світлого коржа.

1313


Для крему викласти в глибоку чашку сметану, згущене молоко і цукор.

1414


Гарненько все перемішати.

1515

 

1616


Для глазурі помістити в кухлик маргарин, цукор, какао і сметану.

1717


Помішуючи довести до кипіння.

1818


Покласти на тортівницю обрізаний світлий корж.

1919


По черзі опустити в крем все нарізаний на шматочки темного і світлого коржів.

2020


Викладати їх впритул зверху на світлий корж в довільному порядку.

2121


У підсумку вийде висока гора.

2222


Полити зверху її теплою глазур'ю.

2323


Поставити в холодне місце на ніч, щоб торт добре просочився і застиг.

2424


Торт Графські руїни готовий! Можна розрізати і подавати на стіл.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок