Торт зірка



Торт зірка


Цей веселий торт у формі зірки прикрасить святковий стіл! Таке частування припаде до душі і дорослим, і дітям, які оцінять блискучі прикраси.

На створення цього торта нас надихнуло зоряне небо. При бажанні ви можете замінити фіолетову мастику на темно-синій колір. Для отримання глибокого насиченого кольору візьміть дуже концентрований пастоподібний або порошковий барвник. Це допоможе вам створити потрібний відтінок і не змінити консистенцію мастики. Або спробуйте пошукати в продажі готову підфарбовану мастику потрібного кольору.

Розкатуючи мастику, намагайтеся використовувати якомога менше цукрової пудри, щоб відтінок не змінився. Працюйте швидко, інакше мастика почне підсихати і тріскатися, і її складно буде розгладити на торті. Хоча сильно переживати не варто: будь-які недоліки можна буде приховати харчовими блискітками.

Сьогодні у продажу є великий вибір їстівних прикрас. Ми пропонуємо використовувати прозорі желейні цукерки, які нагадують діаманти. Якщо поблизу немає спеціалізованого магазину для кондитерів, пошукайте прикраси у відділах великих супермаркетів.

Крім того, подібні товари можна знайти в інтернет-магазинах. Для цього торта підійдуть будь-які блискучі прикраси на ваш вибір. Завитки з фольги зробити дуже просто: простягніть смужки фольги між пальцем і тупою стороною ножа.

Інгредієнти:
Для тіста:
200 г дрібно кристалічного цукру;
200 г розм'якшеного вершкового масла;
250 г борошна;
1 ч. л. розпушувача;
4 яйця;
1 ч. л. ванільного екстракту;
2 ст. л. молока.

Для прошарку:
100 г розм'якшеного вершкового масла;
200 г цукрової пудри;
1 ч. л. ванільного екстракту;
1 ст. л. молока;
6 ст. л. абрикосового джему.

Для прикраси:
4 ст. л. абрикосового джему (підігріти);
450 г марципану;
цукрова пудра для присипки;
550 г фіолетової цукрової мастики;
125 г білої цукрової мастики;
харчові блискітки;
трохи королівської глазурі;
прозорі желейні цукерки і цукрові перлинки завитки з фольги (за бажанням).

Начиння:
форма для випічки у вигляді зірки;
деко;
силіконовий кондитерський пензлик;
формочки у вигляді зірочок.

Як підготувати і зібрати торт.
1. Розігрійте духовку до 180 °С. Збийте міксером всі інгредієнти для тіста. Поставте форму на деко, перекладіть в неї половину тіста і рівномірно розподіліть у формі. Випікайте приблизно 18 хвилин. Потримайте у формі 5 хвилин і переверніть на решітку. Спечіть тісто.

11


2. Для масляного крему: збийте масло в пишний крем. Просіваючи цукрову пудру, продовжуйте збивати крем. Введіть ванільний екстракт і молоко і збийте до однорідності. Намажте один корж кремом.

22


3. Намажте абрикосовим джемом другий корж і покладіть зверху корж з кремом. При необхідності зріжте частини коржа, що піднялися, щоб поверхня була рівною. Протріть підігрітий джем через сито.

33


4. Силіконовим пензликом обмажте торт з усіх боків протертим джемом. Розкачайте марципан у велике коло. З допомогою качалки перенесіть розкатаний марципан на торт, розгладьте і обріжте надлишки.

44


Як прикрасити торт.
5. Злегка припильте робочу поверхню цукровою пудрою і розкачайте фіолетову мастику у велике коло. Постарайтеся, щоб пудра не потрапляла на поверхню мастики. Пензликом змочіть марципан водою. Перенесіть мастику на торт і розгладьте руками. Обріжте надлишки. Перемістіть торт на дошку.

55


6. Розкачайте білу мастику і виїмки для печива виріжте зірочки. Для центральних зірок виріжте дві найбільші зірки і вийміть серединки. Залиште підсихати на кілька годин.

66


7. Злегка змочіть зірочки водою і присипте харчовими блискітками. Варіюйте їх кількість так, щоб на деяких зірочках була лише злегка, а інші яскраво виблискували. Залиште висихати.

77


8. Приклейте зірки до торту крапельками королівської глазурі. Поставте зірки без серединок так, щоб вони підтримували один одного, і склейте королівською глазур'ю. Втирайте трохи блискіток в поверхню торта. Глазур'ю приклейте цукерки та перлинки і при бажанні вставте завитки з фольги.

88



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок