Чак-чак



Чак-чак


Інгредієнти:
Для тіста:
Масло вершкове - 1 ст.ложка,
Молоко - 80 мл.,
Яйця - 5 шт.,
Борошно в/г - 4 склянки,
Коньяк - 100 мл.,
Цукор – 50 г.,
Сіль.

Для сиропу:
Мед – пів склянки,
Цукор – пів склянки.

Для смаження:
Олія – 200 мл.

Спосіб приготування:
Відокремити жовтки від білків.
Збити міксером жовтки до ніжно-жовтого кольору.
Додати в жовтки цукор. Збити знову.

фото 1фото 1



Додати розм’якле вершкове масло. Збити знову.
Посолити. Змішати.

фото 2фото 2



Збити окремо і білки до утворення крепкої , білої пишної піни.
Змішати збиті жовтки з збитими білками.

фото 3фото 3



Додати в масу молоко. Збити.
Додати коньяк. І знову збити.
Додати дві склянки борошна. Ретельно перебити.

фото 4фото 4



Замісити круте тісто, поступово додаючи інше борошно.
Накрити тісто великою мискою і залишити постояти на 20 хвилин.

фото 5фото 5



Розкачати качалкою тісто товщиною 2 мм.

фото 6фото 6



Нарізати смуги шириною 2-3 см.
Нашаткувати смужки на тоненькі смужечки.

фото 7фото 7



Обсмажити маленькими порціями нарізане тісто в казані на добре розігрітому рослинному маслі.

фото 8фото 8



Виловлювати смужечки, як тільки вони набудуть апетитного золотисто-жовтого відтінку.
Дати маслу стекти, помістивши обсмажені порції тіста на серветку.

фото 9



Помістити всі готові палички в глибоку каструлю чи миску.

Викласти в невелику каструлю мед.
Додати намочений двома столовими ложками води цукор.
Довести суміш до кипіння (щоб не пригоріло - весь час помішувати ложкою). Ось і вийшов сироп для чак-чака.

фото 10фото 10



Залити сиропом борошняні палички і ретельно перемішати. Викласти в велику миску. Придавити чимось важким, щоб вони трохи втрамбувалися.

фото 11фото 11



Викласти готовий чак-чак на велике блюдо.

фото 12



Можна прикрасити.
Подавати з несолодким чаєм або кавою - торт ну дуже солодкий. Але і дуже смачний.

фото 13



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок