Класичний торт Наполеон



Класичний торт Наполеон


Інгредієнти:
Для тіста:
Сметана - 200 г.,
Вершкове масло - 50 г,
Яйце - 1 шт.,
Сода - 1 ч.л.,
Борошно - 2,5 склянки.


Для крему:
Молоко - 1л.,
Яйце - 3 шт.,
Цукор - 1 склянка,
Ванилька - пакетик.
Борошно - половина склянки,
Масло сл. - 50 г.,

Спосіб приготування:
Готуємо коржі для торта. Спочатку збиваємо всі продукти крім борошна,

 

фото 1фото 1

 

потім потроху додаючи борошно місимо тісто, досить круте.

 

Класичний торт Наполеон

 

Все тісто ділимо на 10 шматочків і ставимо в холодильник охолодитися на пів години.

 

фото 3фото 3

 

Коли тісто охолоне, розкачуємо кожен шматочок дуже тонко і вирізаємо тарілкою коло прямо на деку. Наколем вилочкою і ставимо в гарячу духовку.

 

фото 4фото 4

 

Так печемо всі коржі. Обрізки збираємо і качалкою перетираємо на крихту.

 

фото 5фото 5


Поки наші коржі повністю охолонут ми заваримо крем.

 

фото 6фото 6

 

Молоко поставити на вогонь, нехай закипить. А поки розітремо цукор з яйцем, додамо борошно. Гарненько вымішаємо, трохи розбавивши холодним молоком.

 

фото 7фото 7

 

Коли молоко закипить вливаємо в нього цю суміш тоненькою цівкою і заварюємо як кисіль. Помішуємо, щоб крем не пригорів. Додаємо масло і вимикаємо. Перемішуємо.

 

фото 8фото 8


На плоске блюдо або тарілку складаємо коржі, перемазуючи кремом. Обсипаємо крихтою. Крем може бути теплим, так торт швидше просочиться. Залишаємо торт на годину в теплі, він трохи осяде і просочиться, а потім ховаємо в холодильник на пару годин. Торт стане холодненьким і шалено смачним.

фото 9фото 9

 

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок