Торти кулінарні рецепти.
Приготування торта в домашніх умовах завжди приурочено до якої-небудь значущої події, і вже саме по собі - передчуття свята. Домашній торт, у якого точно відома дата виготовлення та склад (на відміну від магазинного). До того ж фабричний виріб страждає надлишком цукру, штучних барвників, ароматизаторів, маргарину і замінників яєць.
Звичайно, і домашній торт рясніє калоріями, але оскільки це не щоденний десерт, зрідка можна побалувати своїх близьких і розслабитися самим. Вміння спекти торт завжди вважалося вершиною кондитерського мистецтва і негласним показником гостинності та привітності. І навіть при нестачі часу можна підібрати рецепт домашнього торта, приготувати який буде нескладно і швидко.
Найпоширеніше тісто для домашнього торта - бісквітне. Змішується і випікається досить швидко, особливо якщо задіяти для збивання яєць міксер.
Володіє дуже пористою, повітряною структурою, поєднується з усіма видами кремів. В залежності від товщини коржа витримується в духовці при температурі 200-220 градусів 25-30 хвилин. Розрізають уздовж на пласти після остигання і змащують їх кремом.
Пісочне тісто - більш калорійне і щільне із-за великого вмісту жиру і відсутності розпушувачів. Коржі випікати до золотистого кольору при температурі 230-250 градусів. Верх торта прикрашають фруктами, заливають желе, фруктовим сиропом, посипають горіхами.
Листкове бездріжджове тісто застосовують для «Наполеона» і йому подібних тортів, де поєднання хрустких несолодких коржів і ніжного вершкового заварного крему створює потрібний смаковий контраст. І оскільки таке тісто не містить цукру, з них можна приготувати чудові закусочні торти з грибним кремом, з начинкою з раків, морепродуктів, риби, шинки, печінкового паштету.
Сметанні коржі без яєць можна приготувати на звичайній сковороді без додавання масла, це швидке рішення питання, як приготувати торт в домашніх умовах. Час на випічку 6 коржів - півгодини. Крем - по склянці сметани і цукру, 2 столові ложки какао. Спеції, що застосовуються для тортів: мускатний горіх, кориця, ванілін (а краще справжня ваніль), м'ята - присутність має бути невеликою, на грані відчуттів, інакше їх запах переб'є аромати всіх інших інгредієнтів.
Як прикрасити торти, рецепти з фото досить наочно описують, але для творчих натур його поверхню - хороший спосіб проявити художні здібності, створити свій неповторний шедевр. Саме обробка надає домашній випічці закінчений святковий вигляд.
Звичайно, і домашній торт рясніє калоріями, але оскільки це не щоденний десерт, зрідка можна побалувати своїх близьких і розслабитися самим. Вміння спекти торт завжди вважалося вершиною кондитерського мистецтва і негласним показником гостинності та привітності. І навіть при нестачі часу можна підібрати рецепт домашнього торта, приготувати який буде нескладно і швидко.
Найпоширеніше тісто для домашнього торта - бісквітне. Змішується і випікається досить швидко, особливо якщо задіяти для збивання яєць міксер.
Володіє дуже пористою, повітряною структурою, поєднується з усіма видами кремів. В залежності від товщини коржа витримується в духовці при температурі 200-220 градусів 25-30 хвилин. Розрізають уздовж на пласти після остигання і змащують їх кремом.
Пісочне тісто - більш калорійне і щільне із-за великого вмісту жиру і відсутності розпушувачів. Коржі випікати до золотистого кольору при температурі 230-250 градусів. Верх торта прикрашають фруктами, заливають желе, фруктовим сиропом, посипають горіхами.
Листкове бездріжджове тісто застосовують для «Наполеона» і йому подібних тортів, де поєднання хрустких несолодких коржів і ніжного вершкового заварного крему створює потрібний смаковий контраст. І оскільки таке тісто не містить цукру, з них можна приготувати чудові закусочні торти з грибним кремом, з начинкою з раків, морепродуктів, риби, шинки, печінкового паштету.
Сметанні коржі без яєць можна приготувати на звичайній сковороді без додавання масла, це швидке рішення питання, як приготувати торт в домашніх умовах. Час на випічку 6 коржів - півгодини. Крем - по склянці сметани і цукру, 2 столові ложки какао. Спеції, що застосовуються для тортів: мускатний горіх, кориця, ванілін (а краще справжня ваніль), м'ята - присутність має бути невеликою, на грані відчуттів, інакше їх запах переб'є аромати всіх інших інгредієнтів.
Як прикрасити торти, рецепти з фото досить наочно описують, але для творчих натур його поверхню - хороший спосіб проявити художні здібності, створити свій неповторний шедевр. Саме обробка надає домашній випічці закінчений святковий вигляд.