- Переглянути -
Переглянуло: 3566   |  Коментарів 0

Бешбармак


Інгредієнти:
баранина - 1 кг,
лавровий лист - 2 штуки,
перець чорний горошком,
сіль.

Для тіста:
борошно пшеничне - 3 склянки,
яйця - 2 штуки,
сіль - 1 чайна ложка.

Для соусу:
цибуля ріпчаста - 2 штуки,
цибуля зелена - півпучка,
петрушка - півпучка,
кріп - півпучка.

- Переглянути -
Переглянуло: 3201   |  Коментарів 0

Медова пахлава з горіхами


Інгредієнти:
маргарин - 100 г
яйця - 3 шт.
вода - 250 г
0,5 ч.л. гашеної соди
борошно - 1 кг
сіль за смаком

Для сиропу:
1ст. води
1,5 ст.сахара
5 ст.л.меда

- Переглянути -
Переглянуло: 3429   |  Коментарів 0

Бозбаш


Інгредієнти:
1кг жирної баранини
3 ст. л. гороху нута
50 г вершкового масла
2 цибулини
1 ст. л. томатної пасти
3 картоплини
1 солодке яблуко
1 ст. л. кураги
1 ст. л. чорносливу
100 мл соку граната
0,5 пучка петрушки
0,5 пучка кинзи
1-2 гілочки базиліка
5-6 горошин чорного перцю
сіль

- Переглянути -
Переглянуло: 3629   |  Коментарів 0

Shefkuhar.com.ua

Татарська кухня кулінарні рецепти.

Найхарактерніші для традиційної татарської кухні - супи та бульйони (втім, і солодощі не менш важливі, наприклад, приготування чак-чак). Обов'язковою стравою і сьогодні залишається при прийомі гостей татарський суп-локшина, який готують на м'ясному бульйоні. В татарській кухні є чимало різних молочних страв.

Але, можливо, і сьогодні в цього народу саме велика різноманітність присутня в рецептурі випічки. А готують її з овочами. Люблять тут приготувати пиріжки з гарбузовою начинкою з пшоном або рисом. Татари завжди надавали великого значення тісту, майстерно готуючи пироги. Їжа з начинкою надає особливу своєрідність. Найдавніший і простий пиріг - кистибій, це поєднання прісного тіста з пшоняною кашею і пюре.

Улюблене і не менш древнє блюдо - беліш з прісного тіста, начинка у якому складається зі шматочків жирного м'яса, крупи або картоплі. Різноманітність начинок помітно і в пиріжках - беккен. Часто їх готують з овочевою начинкою. Особливо популярні пиріжки з гарбузовою начинкою.

Татарська кухня щедра на вироби із здобного і солодкого тіста. Національним напоєм став татарський чай, що став в застіллі основним атрибутом хлібосільства. На весільному ж столі повинна бути і така їжа, як чак-чак і пахлава, кіш тілі і губадія і інші. Тут люблять приготувати і солодкий напій з фруктів або ж мед, розчинений у воді.

Для традиційного татарського побуту дуже характерний конкретний порядок подачі тих чи інших страв. Традиційний порядок подачі блюд, коли званий обід або вечеря супроводжується читанням Корану, а його основні учасники - люди похилого віку. На стіл у ці моменти виставляють різні овочеві салати, капусту, огірки та ін.

В татарській кухні стали займати більш значуще місце овочі та фрукти, зросло вживання рибних страв, стали більше готувати з грибів, з'явилося багато томатів і солінь.