- Переглянути -
Переглянуло: 156   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 315   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 255   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 457   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 4041   |  Коментарів 0

Shefkuhar.com.ua

Рецепти святкових салатів

Святковий салат - рецепт успіху будь-якого застілля. Красиво оформлені закуски і салати створюють настрій. Рецепти салатів на святковий стіл нескінченно різноманітні.

Святкові заходи – це завжди прекрасний привід продемонструвати свої кулінарні навички. Будь-то круглий ювілей родича, новорічний корпоратив з колегами або дитячий ранок. Як правило, такі зустрічі супроводжуються нехай і невеликим, але все-таки застіллям. Надати особливу атмосферу урочистим подіям допоможуть смачні святкові салати.

Особливість приготування святковий салатів.


До їх вибору і приготування будь-яка господиня підходить з особливим трепетом: адже у кожної людини свої уподобання, а хочеться догодити всім. Безпрограшним варіантом частування можуть сміливо виступати салати з м'ясними інгредієнтами: класичний Цезар, Олів’є з індичкою, Ріг Достатку. Такі ласощі доведуться по душі і маленькій дитині, і людині у віці. Чудові їстівні композиції виходять з грибів: поєднання овочів і печериць, сиру та опеньків, грецький салат – чудово прикрасять фуршет. Гурмани будуть в захваті від салату з мідіями і креветками, страви з ананасами і фуагра.

Перед кожним Днем народження, Новим роком і іншим великим святом виникає питання, якими салатами порадувати домашніх і здивувати гостей. Здивувати можна несподіваним виглядом страви або новизною смаку. Новизна може полягати в чудовому виконанні класичного блюда (яке у вас готують краще і смачніше, ніж в іншому будинку), новому елементі в його складі (у кожної господині є свій секретний інгредієнт, родзинка), пропорції складу або спосіб нарізки частин салату.

Вибір салатів на святковий стіл.


Нові салати не завжди припадають до смаку тим, хто консервативний у своїх уподобаннях. Запитайте у декількох чоловік, який салат обов'язково повинен бути на новорічному або святковому столі – більшість відповість, що Олів'є (кажу так впевнено, тому що задаю це питання роками в різних компаніях, частина людей взагалі вважає, що без Олів'є, і свято – не свято). Тому, думаю, що в меню святкового столу більшість салатів повинні бути традиційними – Олів'є, Оселедець під шубою, салат з крабових паличок, Єврейський (яйця, часник і сир), Мімоза (з яйцями і сиром, де консервовану рибку розминають виделкою). А вже доповненням до класичних підуть нові незвичайні салати, склад яких гості будуть вгадувати до кінця вечора.

Різні поєднання святкових салатів.


Можна зустріти самі різні поєднання, які навіть не регулюються правилами подачі. Кожен з них вже по-своєму шедевр, але вони так само, як і інші блюда поділяються на різні категорії. Зокрема, найпопулярнішими в усіх країнах стали святкові салати. Якщо раніше намагалися добитися ідеального смаку, то зараз вразити має і зовнішній вигляд кулінарного виробу. Як звичайні домогосподарки, так і професіонали домагаються самих різних форм і фарб для створення свого шедевра. А іноді, святковий салат – це не просто кілька годин підготовки інгредієнтів, але і справжня «ювелірна» робота.

Прикладом цього може служити популярний зараз «Гранатовий браслет». Також, існує маса покрокових рецептів, де назва походить від зовнішнього вигляду. Наприклад, салат «Черепаха», в ньому за допомогою різних продуктів господині зображують цього милого друга. За смаковими поєднаннями здійснюється досить багато імпровізацій. Стало прийнято поєднувати між собою не тільки овочі та м'ясні продукти, але і додавати до них ягоди і фрукти. Таким чином, стало модним поєднання ананасів і курки. Крім цього, для поліпшення смакових якостей використовують кілька м'ясних продуктів. Це може бути щось подібне «збірного» салату, коли задіють всі м'ясні та ковбасні вироби, які в цей момент є в будинку.

Окремою темою стало приготування заправок. В нашій країні часто використовують просто різні масла або майонез. Такий варіант приготування теж має місце бути. Однакові салати з абсолютно ідентичних інгредієнтів і технологій приготування можуть заправлятися різними соусами.

Способи приготування застільних салатів.


Салати на святковий стіл готують різними способами. Досить часто для їх створення досить очистити і нарізати продукти, потім смачно приготувати соус. Але кращими вважаються ті, в яких компоненти піддавалися термічній обробці. Тобто, смажилися, тушкувалися, варилися або готувалися на пару. У сучасному світі, для приготування смачного салату навіть іноді задіють мультиварку, для того щоб прискорити процес готування.

Вибираючи святковий салат, визначитеся з його призначенням. Легкі овочеві подають безпосередньо перед гарячим, з фруктів і морепродуктів зазвичай - під біле вино, легкі м'ясо-овочеві - під червоне, ностальгічні - відмінна закуска під горілку. Не варто готувати кілька одноманітних салатів на один святковий стіл (наприклад, 2 різних салату з фруктами, або 2 рибних).

Орієнтуйтеся і на смаки гостей, і тоді ваше кулінарне мистецтво оцінять по достоїнству.