Як приготувати салат з яловичою печінкою



Як приготувати салат з яловичою печінкою


Смачний, ситний салат, який підійде не тільки до свят, але і до буднів. Готується просто і продукти всі прості. У складі салату яєчні млинці, а також морква, цибуля і волоські горіхи. А також розкажу секрет як приготувати яловичу печінку на сковороді, щоб вона вийшла дуже м'якою і ніжною.

Інгредієнти:
300 г яловичої печінки;
200 г цибулі;
200 г моркви;
30 г волоських горіхів;
3 яйця;
1-3 зубчики часнику;
1 ст. л. винного або яблучного оцту 6%;
майонез;
рослинна олія для смаження;
сіль.

Приготування салату з яловичою печінкою.


Цибулю почистити, порізати тонкими півкільцями. На сковороді розігріти трохи рослинного масла, викласти цибулю.

1


Смажити до прозорості і легкого рум'яного кольору, злегка посолити. Перекласти готову цибулю в салатник.

2


Моркву почистити, натерти на крупній тертці, викласти на сковороду.

3


Смажити до повної м'якості, посолити, готову моркву також перекласти в салатник.

4


Готуємо млинці. Яйце і маленьку щіпку солі злегка збовтати віночком.

5


Вилити на розігріту сковороду, посмажити млинець.

6


Точно також посмажити інші яйця. Скласти млинці в стопку, згорнути в один рулетик і порізати сантиметровими смужками.

7


Горіхи крупно порубати, злегка підсушити на сковороді.

8


Готуємо печінку. Печінку помити і зняти з неї плівку. Порізати тонкими вузькими смужками, щоб печінка добре нарізалася, бажано попередньо її злегка "підморозити" (покласти на півгодини-годину в морозилку).

9


На сковороду сильно розігріти невелику кількість олії, викласти печінку.

10


Смажити при активному помішуванні 2-3 хвилини (засічіть час), не більше, саме при швидкому смаженні на великому вогні печінка виходить ніжною і м'якою. При більш тривалому смаженні печінка перетворюється в підошву, саме тому багато хто не люблять печінку, і часто присмачують готову печінку великою кількість майонезу, щоб якось приховати цей недолік. Підсумую, щоб печінка була м'якою і смачною, необхідно виконати три умови — обов'язково зняти плівку, тонко нарізати і швидко обсмажити на великому вогні!

11


Готову печінку також перекласти до всіх компонентів в салатник.

12


Додати трохи майонезу, оцет, видавлений через прес часник, перемішати, при необхідності досолити.

13


Салат з яловичою печінкою виходить дуже ситним, смачним!

1414


Готово!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Марія
Сьогодні приготувала салат. Печінку поклала курячу, так як не вийшло купити свіжу яловичу. Все інше за рецептом. Омлетики смажаться дуже швидко, на всі три пішло менше 10 хв. Масла додавала мінімум, майонезу поклала взагалі трохи. Вийшло дуже смачно, всім, хто їсть печінку, сподобалося. Спасибі велике за рецепт!
фото
Анастасія
Робила на свій день народження, салат отримав найвищі оцінки! Печінка дійсно виходить м'якою! Буду робити і на наступні свята, хочу спробувати додати чорнослив для різноманітності. Так як дуже люблю поєднання горіхів і чорносливу. А салатик додала в папку "перевірено - 5 балів"
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок