Печінковий паштет



Печінковий паштет


Цей паштет я вперше спробувала у бабусі в селі. Мені дуже сподобався його смак і консистенція. Пізніше, коли я сама навчилася готувати, мені захотілося побалувати чоловіка смачним паштетом і я примчала до бабусі за рецептом.

Виявилося, що для приготування цього паштету мені не знадобиться вершкове масло. Жирність паштету надає виключно сало, а соковитість – овочі. Але також дуже важливі пропорції.

Вся моя сім'я полюбила цей паштет разом зі мною. Навіть маленька донька їсть його з величезним задоволенням. А я дуже цьому рада. Багато разів цей чудовий паштет рятував мене від виснажливого готування на кілька днів.

Інгредієнти:
печінка яловича – 1 кг;
сало свиняче 400 г;
цибуля – 350 г;
морква – 300 г;
сіль – 2 ч. л.;
лавровий лист.

Приготування печінкового паштету.


Першим ділом я ріжу кубиками сало близько 1-2 см в діаметрі. Для паштету я завжди беру тонке сало.

11


Потім приблизно такими ж кубиками ріжу печінку.

22


Далі на черзі цибулю і моркву.

33


Моркву ріжу кружальцями завтовшки 1 см.

44


Цибулю ріжу на 4 частини.

55


Кладу все на чавунну сковороду в тій же послідовності.

66


Додаю сіль, лавровий листочок для аромату і пару ложок води, щоб продукти не встигли підгоріти до того моменту, як сало почне танути. І тушу на маленькому вогні близько години, періодично помішуючи. Готовність я зазвичай визначаю по печінці і м'якості моркви.

77


Потім я виймаю лавровий листочок і поміщаю тушковану суміш у блендер або кухонний комбайн, де дрібню до однорідної маси.

88


Їсти можна відразу або через деякий час. Зберігати в холодильнику.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок