Салат з телятиною і чорносливом
Інгредієнти:
телятина відварна - 300 г;
баклажан - 1 середній;
цибулина – 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
чорнослив без кісточок - 150 г;
волоські горіхи - 50-60 г;
свіжа зелень (петрушка або кінза);
майонез (його можна замінити сумішшю майонезу та сметани або сметаною з додаванням гірчиці і солі) - 100-150 г.
Процес приготування салату.
Баклажан потрібно вимити, обсушити, обрізати плодоніжки і очистити. Нарізати середнім кубиком. Перекладаю баклажани в миску, додаю сіль і перемішуємо. Залишаю їх на півгодини. Після цього його треба буде відкинути на друшляк, промити холодною водою і дати воді стекти.
Тепер дрібно нарізаю чорнослив. Якщо він жорсткий, то його треба буде розпарити окропом і потримати 15-20 хвилин, а потім дрібно нарізати.
Дрібними кубиками нарізаємо цибулю.
Подрібнити зелень, у мене петрушка. Можна використовувати кінзу.
На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло або інший жир, викладаю ріпчасту цибулю, обсмажую до легкого золотого кольору. Сюди ж викладаю промитий баклажани, смажу до повної готовності.
Коли баклажани повністю готові, через прес видавлюю часник, перемішую і вимикаю нагрів.
Збирати салат можна в кільці, можна прозорій посуді, можна просто змішати всі продукти, робіть як вам зручніше.
В м'ясо додаю 1-2 ложки майонезу і перемішую. М'ясо викладаю нижнім шаром, рівномірно розподіляю і ущільнюю зверху.
Викладають чорнослив, все теж саме – розподіляю, трамбую.
Промазую зверху тонким шаром майонезом. Зверху засипаю 3 частину горіхів і на верх викладаю баклажани і також їх розподіляю.
Промазую зверху майонезом і тепер акуратно знімаю кільце. Збоку нанесу тонкий шар майонезу і прикрашаю рубаними горіхами.
Зверху посипаю горіхами і прикрашаємо свіжою зеленню. Перед подачею краще дати кілька годин просочитися. Ось такий салат з яловичини, чорносливом і баклажанами у мене вийшов.
Я бажаю вам приємного апетиту І смачних свят.