Відкрити категорії
Як приготувати фарширований перець
- Переглянути -
Переглядів: 5 000   |  Коментарів 0
Салат з телятиною і чорносливом
- Переглянути -
Переглядів: 4 800   |  Коментарів 0
Салат з телятини
- Переглянути -
Переглядів: 9 296   |  Коментарів 0
Котлети з грибами та сиром
- Переглянути -
Переглядів: 4 340   |  Коментарів 0
М'ясо під сиром


Інгредієнти:
Телятина,
Майонез,
Цибуля,
Нарізаний сир,
Трохи свіжої зелені,
Картопля.

- Переглянути -
Переглядів: 9 492   |  Коментарів 0
1 2

Страви з телятини кулінарні рецепти

Телятина - це, в принципі, те ж саме, що яловичина, тільки в більш молодому вигляді. Інакше кажучи, це м'ясо молодого теляти, самки або самця значення не має. Втім, у більшості випадків телятиною стає саме м'ясо молодого бичка, який ще не відвик смоктати материнське молоко. Саме телятина серед усіх поширених різновидів м'яса вважається делікатесом.

Телятина володіє ніжним, соковитим смаком і приємним ароматом. Особливо рекомендується як багате джерело білка для приготування різних страв для дітей. Найцінніша молочна телятина виходить при забої телят, вік яких не перевищує п'яти місяців. Для цього молодих бичків часто підгодовують додатковим молоком або замінниками молока.

М'ясо телятини є дієтичним і ніжним, адже це м'ясо молодого теляти. Його користь у тому, що воно є дієтичним і містить вітаміни: B, A, C а також РР. Такий вид м'яса рекомендується педіатрами для діток, бо це м'ясо стабілізує і покращує травлення.

Існує безліч варіацій страв з телятини.


Печена, варена, смажена, копчена, ось наприклад: «Маринована телятина під сметанним соусом».

Це лише приклад одного їх безлічі варіантів приготування делікатесного м'яса. Адже тип цього м'яса таким і є. Дуже корисно поєднувати його з різними видами овочів, як свіжих, так і свіжоморожених.

Лікарі жінкам, особливо рекомендують під час вагітності вживати телятину з сухофруктами, наприклад: ізюм, чорнослив, курага. Робити плов, адже телятина в поєднанні з рисом і сухофруктами шедеврально смачно і корисно! І одним з головних переваг телятини, є підвищення гемоглобіну.

Людям при діабеті також його дають, тільки відварне або печене і зовсім без спецій і солі - дивіться страви з телятини і рецепти на нашому сайті.

На твердий корм таких телят зазвичай не переводять. Вартість телятини багато вище, ніж яловичини. Пояснюється вона досить великими витратами на годування і утримання теляти при житті. Телятина відрізняється від яловичини не тільки більш ніжним смаком, але і кольором: телятина ніжно-рожева, тоді як яловичина має насичений червоний відтінок. У Європі це м'ясо поширена в більшій мірі, ніж, приміром, на території Америки.

Контакти: shefkuhar2@gmail.com