Як засолити сало в розсолі
Засолене сало в розсолі - улюблений делікатес в моїй родині. Для його приготування знадобиться всього 3 дні. Смак солоного сала в розсолі виходить дуже ніжний. Для невеликої сім'ї 1-го кілограма такого сала вистачить на кілька тижнів, а то й на місяць.
Раніше я негативно ставилася до сала, бо вважала його шкідливим. До того ж, мені не подобалося очищати сіль з шматочків сала при вживанні. А це було необхідно, тому що солили ми тоді його тільки сухим способом, просто посипавши великою кількістю солі.
Сало відмінно втамовує голод. А взимку навіть невеликий його шматочок здатний уберегти від переохолодження. При вживанні в помірній кількості сало приносить користь організму.
Наприклад, хоча це може здатися дивним, але свиняче сало з часником допомагає очищати судини від поганого холестерину. Сало корисне при бронхолегеневих хворобах, екземах і болях в суглобах. Одним словом, якщо правильно вживати засолене сало, то шкоди не буде. Як говорять на Україні: «Сало - це сила».
Спробуйте зробити солоне сало по цьому рецепту. Воно неодмінно сподобається вашим близьким.
Інгредієнти:
сало свіже - 1 кг;
сіль - 120 г;
холодна кип'ячена вода - 0,4 л;
часник - 1 гол.;
перець чорний - 1 ч. л.;
Як засолити сало в розсолі. Покроковий рецепт.
Заздалегідь необхідно закип'ятити воду і охолодити її до кімнатної температури.
Сало помити під проточною водою і розрізати на шматки шириною 3-5 см.
Холодну кип'ячену воду налити в банку. У неї також висипати сіль і добре розмішати у воді.
Часник очистити і придушити давкою для часника.
В банку з солоною водою покласти чорний мелений перець і подрібнений часник.
Все перемішати і викласти в банку шматки сала.
Залишити солитись сало при кімнатній температурі 2 дні. Потім поставити банку в холодильник. Через 3-4 дні сало буде готово.
Коли ви спробуєте сало і переконайтеся, що воно дійсно засолилось, то його можна вийняти з банки, загорнути у фольгу і покласти в холодильник. А якщо ви його покладете в морозильник, то там його можна довго зберігати і діставати по шматку у міру потреби.