Відкрити категорії

Смалець


Смалець


Смалець - перетоплене сало або внутрішній свинячий жир, званий нутряним салом. На такому смальці виходить смачна смажена картопелька або смажена картопля з яйцями, смажена свиняча печінка чудово готується на смальці, відбивні зі свинини або яловичини смажаться на домашньому смальці, замість магазинної олії.

Як ви зрозуміли сфера застосування смальцю обмежена тільки вашою фантазією. Найпростіший спосіб - це зробити бутерброд, намазавши смалець на шматочок чорного хліба.

Інгредієнти:
свинячий жир, нутряне сало, сало.

1

 

Як приготувати смалець.


Відокремлюємо свиняче сало від м'яса, щоб нічого не залишилося. Ретельно промиваємо свинячий жир, даємо стекти воді, і нарізаємо на дрібні кубики.

2

Рекламний блок
Складаємо нарізане сало або свинячий жир в каструлю, я використовувала для цих цілей алюмінієву каструлю на 3 літра. Ставимо на слабкий вогонь, накриваючи кришкою, щоб сало не підгоряло, а стоплювалось потихеньку, періодично помішуємо.

3

 

4


Доки топиться свинячий жир, підготуйте банки, в яких ви будете зберігати смалець. Банки слід добре помити і висушити. Потім через сито розливаємо рідкий перетоплений жир по банкам. Збирати рідкий топлений, свинячий жир можна тільки коли шматочки сала стануть прозорими.

5

 

6


Послідовно наповнюємо банку за банкою, коли на дні каструлі залишаться тільки вижарки, шкварки.

7


Вижарки залишаємо за смаком, у мене вони золотистого кольору, в міру сухуваті, як чіпси.

8


А смалець залишаємо остигати, потім накриваємо кришкою і ставимо в холодильник.

А якщо посмажити на такому смальці звичайну яєчню на сніданок, то ви будете ситим і задоволеним досить довго.

Рекламний блок
Смалець


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua