Горбуша з картоплею в духовці



Горбуша з картоплею в духовці


Інгредієнти:
Філе горбуші - 2 штуки,
Картопля - 1,5 кілограма,
Вершки - 1 стакан,
Сир - 150 грам,
Масло сдивочное - 30 грам,
Сік лимонний - за смаком,
Сіль - за смаком,
Перець чорний мелений - за смаком,
Приправа для риби - за смаком.

Спосіб приготування:
Першим ділом необхідно розрізати філе на порційні шматочки (шириною 5-6 сантиметрів). Посипаємо їх сіллю, перцем, приправою для риби і поливаємо лимонним соком. Гарненько перемішуємо і залишаємо на деякий час промаринуватися.

Горбуша з картоплею в духовці



Тим часом ми чистимо картоплю й нарізаємо її шматочками якої завгодно форми, головне, щоб вони були не дуже товстими, інакше картопля не досить добре пропечеться. Нарізану картоплю так само слід посолити і приправити, перемішати.

Горбуша з картоплею в духовці



Тепер форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо на неї шматочки картоплі.

Наступним шаром йде рибне філе, рівномірно розподіляємо його, а потім поливаємо вершками.

Горбуша з картоплею в духовці



Накриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування залежить від товщини картопляного шару, але зазвичай на це йде від 45 хвилин до години. Щоб перевірити готовність, потрібно просто проткнути картоплю (можна прямо через фольгу), якщо вона м'яка, значить все готово.

Горбуша з картоплею в духовці



Коли картопля буде готова, виймаємо форму з духовки, знімаємо фольгу і посипаємо нашу рибку сиром, ставимо ще лише на пару хвилин в духовку.

Горбуша з картоплею в духовці



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок