Рибний пиріг



Рибний пиріг


Інгредієнти:
Борошно пшеничне 370 г
Молоко 100 мл
Свіжі дріжджі 10 г
Яйце куряче 1 шт.
Сіль 10 ч.л.
Вершкове масло 70 г
Філе лосося (Сьомги, форелі, кети, нерки) 400 г
Моцарела 120 г
Перець чилі 1 шт.
Помідори червоні 150 г.

Спосіб приготування:
Розвести дріжджі в попередньо нагрітому до 30* С молоці, всипати цукор, сіль, ввести розм'якшене масло, вбити яйце, всипати борошно і замісити некруте тісто. Накрити серветкою і поставити тісто в холодильник щонайменше на 3 години. Готове тісто (обсяг збільшиться в 2 рази) дістати з холоду і залишити його постояти близько 40 хвилин при теплій кімнатній температурі.

Потім розкачати тісто в коло товщиною 0,6 см. Відступивши від крїв десь 3,5 см, по колу викласти смужки форелі, нарізані в 2,5 см завтовшки

Рибний пиріг



Накрити рибу тістом з країв і гарненько заліпити шов. Вийде ось такий гарний валик.

Рибний пиріг



Нарізати обережно валик невеликими шматочками десь по 4 см шириною та розвернути кожен із шматочків на 90 градусів рибою догори.

Рибний пиріг



Решту рибу нарізати невеликими шматочками і розложити в середину одержаного пирога. Поверх риби викласти порізані кружечками помидори і перець, посоливши, поперчивши за вашим смаком і накрити все шматочками моцарелли. Залишити в теплому місці для вистійки хвилин на 30.

Рибний пиріг



Випікати в нагрітій до 180 * С духовці хвилин 30 до золотистої скориночки. Через 20 хвилин після початку запікання змастити пиріг збитим жовтком.

Рибний пиріг



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок