Скумбрія сухого засолу



Скумбрія сухого засолу


Інгредієнти:
Скумбрія 1 шт.
Сіль 1.5 ст. л.
Цукор 0.5 ст. л.
Лавровий лист 1 шт.
Коріандр сухий 0,5 ч. л.
Гірчиця в насінні 5 г
Гірчиця в насінні чорна 5 г

Спосіб приготування:
Для приготування скумбрії сухого засолу нам знадобиться одна свіжоморожена і попередньо размороженная скумбрія, сіль морська велика (можна замінити звичайної сіллю), цукор, лавровий лист, гірчиця в зернах (звичайна і чорна), сухий коріандр, харчова плівка.

В ступці з'єднуємо коріандр і зерна гірчиці.
Перетираємо прянощі.

Скумбрія сухого засолу



З'єднуємо і перемішуємо сіль, цукор, лавровий лист (попередньо нарвавши його на шматочки) і перетерті в ступці прянощі.

Скумбрія сухого засолу



У риби відрізаємо голову, плавники та виймаємо нутрощі, миємо під холодною проточною водою всередині і зовні, насухо витираємо паперовим рушником. Викладаємо тушку риби на харчову плівку.

З усіх боків посипаємо скумбрію підготовленою раніше пряною сіллю, не забуваючи про внутрішню частину риби.

Скумбрія сухого засолу



Тепер щільно і максимально герметично загортаємо рибу в харчову плівку, в декілька шарів, щоб не залишалося повітря. Відправляємо нашу рибку в холодильник мінімум на 2 доби. За цей час сіль трохи підтане, утвориться незначна кількість рідини.

Скумбрія сухого засолу



Перед подачею рибку звільняємо від плівки, промиваємо від спецій і солі під холодною проточною водою, витираємо паперовим рушником, нарізаємо на шматочки, викладаємо на тарілку, посипаємо подрібненою зеленою або ріпчастою цибулею і подаємо до столу.

Скумбрія сухого засолу



Дуже смачно!

  Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/skumbriya-sukhogo-posola




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок