Рибний пиріг в духовці



Рибний пиріг в духовці


Інгредієнти:
цибуля – 4 шт. невеликі;
часник – 3 зубчики;
вершкове масло – 10 г;
рослинна олія – 1 ст. л. для смаження;
сіль, перець – за смаком;
лавровий лист – 3 шт.;
кета (філе) – 500 г (брати можна будь-яку червону рибу, будь-які обрізки, ця риба дає благородний смак);
минтай (філе) – 1000 г (ця нейтральна риба дає загальну базу);
крохмаль – 1 ст. л. може бути, якщо знадобиться;
петрушка – 1 пучок;
листкове бездріжджове тісто — 1 пачка;
яйце – 1 шт. для змащування.

Готуємо рибний пиріг в духовці.


Філе риби я розморозила і порізала на кубики розміром приблизно 1,5 см. Уважно очистила від кісток. Якщо ви будете знімати філе самі, як, то беріть 500 г вже філе, інакше занадто мало вийде.

11


Далі на середньому вогні на суміші рослинного і вершкового масла добрих 5 хвилин томлю цибулю і часник.

22


Часник ріжу дрібно. Якби я могла, я порізала цибулю добрими півкільцями, але любителям тушкованої цибулі, крім мене, у нас вдома немає, тому я змушена дрібнити. Томлю на середньому вогні довго, тому що мені треба, щоб вони втратили всю гостроту і гіркоту, і придбали свою природну солодкість.

33


Так, звичайно, сіль і перець додаю відразу. Чорне – це не купа перцю. Це чорна сіль.

44


Так, і лавровий лист теж для запаху туди, прямо в самому початку. Потім перед пирогом я його викину.

55


Ось лук готовий.

66


Додаю до цибулі рибу і накриваю кришкою. Під кришкою на середньому вогні тушу 20 хвилин, пару раз помішую. Якщо в кінці залишається багато соку, то можна згущати крохмалем. Розвести 1 ст. л. у невеликій кількості холодної води і влити, постійно помішуючи.

77


Знімаю з вогню і додаю дрібно порізану петрушку. Перемішую.

88


На борошні розкачую 1 пласт тіста, намагаючись перетворити його в коло.

99


Викладаю на роз'ємну форму за допомогою качалки.

1010


Викладаю начинку на пиріг.

1111


Кола не вийшло, тому по краях висять вуха. Я їх відрізала ножицями.

1212


Краї защипала.

1313


Змастила верх пирога збитим яйцем. Для скоринки, звичайно ж.

1414


Потикала кришку пирога в декількох місцях, щоб виходив пар.

1515


І в духовку на 180 градусах 30 хвилин.

1616


Готово.

1717


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок