Філе тріски з рисом
Інгредієнти:
500 гр. рибного філе (наприклад тріска, телапія, Лакс, пангасіус)
лимонний сік, сіль, перець
250 гр. рису
200 гр. заморожених овочів
100 гр. мороженого зеленого горошку або консервованого
1-2 стеблинки зеленого лука
500 мл. бульйону
кріп
перець червоний солодкий
Крем-фреш за бажанням
Приготування:
Рибу нарізаємо порційними шматками, збризкуємо лимонним соком, солимо і перчимо з 2 сторін.
Рис промиваємо. Зелену цибулю нарізаємо. У каструлі або сковорідці, кому що зручніше, розігріваємо 1 ст. л. вершкового масла. Викладаємо в неї зелену цибулю і рис. Секунд 30 обсмажуємо.
Додаємо овочі, горошок, солимо перчимо, заливаємо бульйоном. Накриваємо кришкою, даємо закипіти і тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин. Через 10 хвилин викладаємо зверху рибу, закриваємо кришкою і тушкуємо ще приблизно 10 хвилин, до готовності рису і риби.
Зверху рибку можна змастити крем-фрешем і посипати кропом. Ось і все. Швидко, смачно і корисно.