Відкрити категорії
Курка з рисом та овочами
- Переглянути -
Переглядів: 2 364   |  Коментарів 0
Куряче філе у медово-часниковому соусі
- Переглянути -
Переглядів: 16 193   |  Коментарів 1
Курка запечена в картоплі
- Переглянути -
Переглядів: 3 086   |  Коментарів 0
Тефтелі з курячого фаршу
- Переглянути -
Переглядів: 9 672   |  Коментарів 0
Рубані котлети з печінки з манкою та сиром
- Переглянути -
Переглядів: 4 910   |  Коментарів 0
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 16

Страви з птиці кулінарні рецепти.

М'ясо птиці - одне з найулюбленіших страв на нашому столі, якщо звичайно, Ви не є затятим вегетаріанцем. Страви з птиці різноманітні і є в будь-якій кухні світу. Вони, перш за все, є дієтичною їжею, набагато легше і краще засвоюються людським організмом, і притому універсальні в своєму приготуванні: хочете - смажте, хочете - варіть або запікайте. Птах однаково добре поєднується практично з будь-якими овочами, горіхами, крупами і навіть багатьма фруктами і ягодами. У наші дні звичайний міський житель найчастіше вживає в їжу курку, рідше індичку, гусака чи качку - все це домашня птиця, куплена або у приватника на ринку, або є продукцією птахофабрик.

Приготування страв із птиці не вимагає особливих зусиль і складних попередніх маніпуляцій. При цьому можна робити і жарке, і запікати тушки цілком або шматочками, і додавати в салати в смаженому або вареному вигляді, робити котлети, холодець і заливне, використовувати фарш як начинку для пирогів і зраз і навіть робити пудинги. Немає нічого простішого курячого бульйону. Але, пригадайте, як він додає сил, наприклад, при довгій застуді!

Наведемо тут страви з птиці рецепти, які зможе освоїти навіть школяр. Можливо, вони не дуже оригінальні, але зате не зажадають багато часу і навиків.

Кожна національна кухня має свої особливості і свої секрети. Вельми різноманітні холодні страви з птиці від кулінарів України, Чувашії, Таджикистану та деяких інших споріднених нам народів. Також особливою повагою дичиною користується в єврейській і татарській кухні. Таджицьким секретом приготування закусок з м'ясом птиці є правильне поєднання і особлива нарізка інгредієнтів.

Жодна закуска не може обійтися без зелені і спецій, цибуля для холодних страв таджицької кухні може додаватися лише тонкими кільцями, а свіжі огірки годяться тільки якщо вони очищені від шкірочки. Птах частіше подається нарізаними шматочками (в залежності від специфіки страви). Особливість холодних страв з м'яса птиці полягає в тому, що їх можна подавати як основні страви на сніданок або вечерю, а можна включати їх в якості додаткових страв обіднього меню.

Гарячі страви з птиці дуже різноманітні і численні в кухнях Азербайджану, Грузії, Білорусії, Франції та Туреччини. Можна також сюди включити й Росію. Напевно, кожен хоча б раз пробував знаменитий грузинський бульйон з курки, заправлений мукою і яєчною сумішшю, який носить яскраву назву «чихиртма». А як же наші улюблені страви: куряча локшина і курка, запечена з часником!

Для приготування страв з птиці не обов'язково володіти кулінарним талантом, досить деколи мати мінімум інгредієнтів і трохи бажання.

Контакти: shefkuhar2@gmail.com