Салат з авокадо




Салат з авокадо


Інгредієнти :
Авокадо - 1шт.,
Бекон копчений - 100 гр.,
Помідори - 4шт.,
Салат - 0.5пучка,
Сухарики пшеничні білі - 1 пакет,
Каперси - 2ст.л.,
Лимон - 0.5шт.,
Оцет яблучний - 2ст.л.,
Гірчиця (готова) - 2ч.л.,
Олія оливкова - 120 гр.,
Часник - 2зуб.,
Цибуля ріпчаста червона - 1шт.,
Сіль і чорний перець за смаком.


Спосіб приготування:
Бекон нарізати невеликими шматочками і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Викласти обсмажений бекон на паперовий рушник.

Салат з авокадо



На цій же сковороді обсмажити в жирі, що залишився каперси протягом хвилини. Також викласти на паперовий рушник.

Салат з авокадо



Листя салату вимити й обсушити. Нарвати невеликими шматочками.

Цибулю нарізати півкільцями.

Салат з авокадо



Авокадо розрізати на дві половинки, прокрутити половинки один щодо одного і розкрити плід. Злегка стукнути ножем по кісточці, щоб ніж застряг у ній і видалити кісточку. Частину м'якоті нарізати кубиками (можна для цього використовувати спеціальну сітку для нарізки) вийняти її з шкірки.
Стиглий авокадо має бути зовні без чорних плям (допускаються маленькі крапушки), темно-зеленого кольору, твердим і в той же час при легкому натисканні повинна залишатися ямочка. Всередині хороший плід чисто світло-зеленого кольору.

Салат з авокадо



Помідори нарізати часточками.

Салат з авокадо



З лимона вичавити сік. Часник пропустити через прес.

Приготування заправки:
Змішати масло, сік лимона, оцет, гірчицю, часник, сіль і перець до однорідної консистенції.

Салат з авокадо



У глибокій ємності змішати бекон, каперси, помідори, авокадо, сухарики, салат, цибулю і полити заправкою, перемішати.

Салат з авокадо



Викласти салат в салатницю і прикрасити скибочками авокадо.

Салат з авокадо



Смачного!



Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: