Ікра з баклажанів і кабачків



Ікра з баклажанів і кабачків


Інгредієнти:
Кабачки - 400 грам,
Баклажани - 700 грам,
Помідори - 200 грам,
Морква - 300 грам,
Болгарський перець - 250 грам,
Цибуля - 400 грам,
Часник - 5 зубчиків,
Оливкова олія - 150 мілілітрів,
Сіль та суміш перців - за смаком,
Лавровий лист - 3 штуки.

Спосіб приготування:
Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю порізати чвертькільцями.

Болгарський перець очистити від плодоніжки та насіння і нарізати маленькими кубиками.

Всі нарізані овочі скласти в глибоку сковорідку в невелику кількість олії і обсмажити на середньому вогні.

Ікра з баклажанів і кабачків



Обсмажити до м'якості овочів або до прозорості цибулі.

Кабачки нарізти часточками невеликого розміру.

Теж саме зробити і з баклажанами, але шкірку очищати не потрібно!

Помідори порізати на кілька частин.

Обсмажені овочі перекласти в каструлю з товстим дном, до них додати помідори.

А також кабачки і баклажани. І поставити на середній вогонь тушкуватися під закритою кришкою.

Ікра з баклажанів і кабачків



Додати масло. Тушкувати овочі слід протягом години. Через 20-30 хвилин після початку тушкування, відкрити кришку, додати сіль і перець. Вміст каструлі має суттєво обм'якнути і осісти. Ще через 20 хвилин додати часник і лавровий лист і ще трохи тушкувати вміст, потім зняти з вогню.

Ікра з баклажанів і кабачків



Потім вибрати лавровий лист і за допомогою блендера подрібнити овочі до однорідної маси.

Ікра з баклажанів і кабачків



Ікру остудити і можна подавати до столу.

Ікра з баклажанів і кабачків



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок