Швидко мариновані баклажани
Інгредієнти:
Баклажани - 1 кг.,
Оцет 9% - 4 ст. л.,
Цукор - 0,5 ч. л.,
Сіль - 1 ст. л. (пару щіпок залиште для маринування, решта - для вимочування баклажан),
Часник - 6 зубчиків,
Кріп - 50 гр.,
Рослинна олія - 100 мл.,
Вода - 1 літр.
Спосіб приготування:
Баклажани миємо й нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 0.5 см. Для того, щоб видалити гіркоту, замочуємо нарізані баклажани в солоній воді, приблизно на 30 хвилин.
Поки баклажани вимочуються, чистимо часник і подрібнюємо його зручним для вас способом.
Миємо й нарізаємо кріп.
Зливаємо воду, в якій замочували баклажани. Промиваємо під проточною водою, підсушуємо і смажимо на олії. Підсмажуємо кружечки з обох боків до того ступеня готовності, яка вам подобається.
Укладаємо підсмажені баклажани в глибоку ємність і змішуємо з часником і сіллю.
Заливаємо води стільки, щоб вона злегка покривала їх. Додаємо оцет і кріп. Добре перемішуємо. Якщо це блюдо знадобиться вам сьогодні - залишаємо при кімнатній температурі години на 3-4. Якщо на завтра - поставте його в холодильник.
Смачного!