Відкрити категорії

Швидко мариновані баклажани




Інгредієнти:
Баклажани - 1 кг.,
Оцет 9% - 4 ст. л.,
Цукор - 0,5 ч. л.,
Сіль - 1 ст. л. (пару щіпок залиште для маринування, решта - для вимочування баклажан),
Часник - 6 зубчиків,
Кріп - 50 гр.,
Рослинна олія - 100 мл.,
Вода - 1 літр.

Спосіб приготування:
Баклажани миємо й нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 0.5 см. Для того, щоб видалити гіркоту, замочуємо нарізані баклажани в солоній воді, приблизно на 30 хвилин.



Поки баклажани вимочуються, чистимо часник і подрібнюємо його зручним для вас способом.

Швидко мариновані баклажани



Миємо й нарізаємо кріп.



Зливаємо воду, в якій замочували баклажани. Промиваємо під проточною водою, підсушуємо і смажимо на олії. Підсмажуємо кружечки з обох боків до того ступеня готовності, яка вам подобається.



Укладаємо підсмажені баклажани в глибоку ємність і змішуємо з часником і сіллю.



Заливаємо води стільки, щоб вона злегка покривала їх. Додаємо оцет і кріп. Добре перемішуємо. Якщо це блюдо знадобиться вам сьогодні - залишаємо при кімнатній температурі години на 3-4. Якщо на завтра - поставте його в холодильник.



Смачного!


Швидко мариновані баклажани
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Полина. Марєєва
Мени. Потрібний. Рецепт грецька закуска
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com