Відкрити категорії

Брюссельська капуста в молочному соусі


Брюссельська капуста в молочному соусі


Інгредієнти:
Брюссельська капуста - 500г (свіжа або морожена)
Масло вершкове - 40г
Кріп і петрушка свіжі - разом 1 пучок ~ 50г (або за бажанням, хто любить зелень, може взяти побільше)
Молоко - 125мл (половина склянки)
Капустяний відвар - 100мл
Борошно - 1 столова ложка
Корінь селери - за смаком
Сік 13 лимона
Сіль
Чорний перець, білий перець, мускатний горіх за смаком

Приготування:
Капусту вимити і очистити від жовтого листя.
У киплячу воду покласти капусту, посолити, додати сік 13 лимона (щоб прибрати гіркоту) і варити 10 хвилин.
Заморожену капусту НЕ розморожуючи варити аналогічно з сіллю і лимонним соком 10 хвилин.

Рекламний блок

Брюссельська капуста в молочному соусі



Готову капусту відкинути на друшляк. Залишити 100 мл відвару. Кріп і петрушку помити, обсушити паперовим рушником, дрібно нарізати.
Молоко нагріти (я грію в мікрохвильовці). У сковороді розтопити вершкове масло і трохи обсмажити зелень. Додати столову ложку борошна і ретельно перемішати.

Влити до зелені гаряче молоко і капустяний відвар, ретельно розмішати до однорідності. Посолити, поперчити, додати трохи мускатного горіха (за смаком).

Брюссельська капуста в молочному соусі



Соус уварити на слабкому вогні до бажаної густоти весь час помішуючи. Капусту додати в соус, перемішати, щоб соус покрив всю капусту, трохи прогріти під кришкою.

Брюссельська капуста в молочному соусі



Подавати прикрасивши зеленню. Смачного!

P.S. Дуже легка капуста виходить, з цікавим відтінком. Якщо використовуєте селера, то його потрібно додати разом із зеленню. Зі складом зелені можна варіювати за смаком - додати базилік, кінзу і т.д.. Чудово йде як гарнір або легке основне блюдо.

Рекламний блок
Брюссельська капуста в молочному соусі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com