Картопляні пампушки



Картопляні пампушки


Інгредієнти:
50 г цукру
15 грамів свіжих дріжджів
170 г картопляного пюре (теплого)
75 мл молока
Одне яйце
350 г борошна (може трохи більше або менше)
Пакетик ванільного цукру (для солодких пампушок)
Чверть чайної ложки солі
Щіпка меленого мускатного горіха
60 г м'якого вершкового масла
Рослинна олія для фритюру (приблизно 400 мл).

Спосіб приготування:
Змішайте дріжджі з теплим молоком і цукром. Поставте в тепло на 20 хвилин.

Картопляні пампушки



Потім додайте картопляне пюре, збите яйце, ванільний цукор, все перемішайте щоб пюре з’єдналося з молоком і стало рідким.

Картопляні пампушки



Додайте половину борошна (просійте), сіль, мускатний горіх і вимісіть. Покладіть тісто вершкове масло кімнатної температури, ще раз вимісіть.

Картопляні пампушки



Поступово підсипайте решту борошна і замісіть м'яке тісто. Воно вийде трохи липким, але це нормально для картопляного тіста.
Посуд з тістом поставте в тепле місце на годину - півтори. Тісто має піднятися і збільшитися вдвічі.

Картопляні пампушки



Обімніть його, вимісіть та розкачайте в пласт товщиною близько 1 см., наріжте невеликими квадратами. Дайте підійти з півгодини.

Картопляні пампушки



Розігрійте в сковороді масло і обсмажуйте пампушки до рум’яного кольору. Коли охолонуть, посипте цукровою пудрою.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок