Картопляні биточки із сиром



Картопляні биточки із сиром


Інгредієнти:
Картопля 1000 г
Сіль 1 ч.л.
Яйце куряче 2 шт.
Борошно пшеничне 60 г
Сухарі панірувальні 4 ст.л.
Моцарела 150 г
Рослинна олія 40 мл/

Спосіб приготування:
Очистіть і відваріть приблизно кілограм картоплі в підсоленій воді.

Картопляні биточки із сиром



Розімніть картоплю, додайте яйця.

Картопляні биточки із сиром



Додайте приблизно 3 столові ложки борошна. Пропорції тут приблизні, тому що кількість необхідної борошна може залежати від сорту картоплі, величини яєць і ступеня вологості самого борошна. Можна додавати борошно поступово, щоб було легше відслідковувати консистенцію тіста.

Картопляні биточки із сиром



Перемішайте до однорідності. Тісто повинно вийти такої консистенції, щоб з нього можна було щось зліпити. В окрему широку ємність насипте панірувальні сухарі.

Картопляні биточки із сиром



Ліпити биточки краще вологими руками або трохи змащеними маслом, щоб тісто менше прилипало. Тепер беріть по столовій ложці тіста, робіть з неї коржик, в середину кладіть кульку (або скибочку) моцарелли. Заліпляйте, обваляйте в панірувальних сухарях з усіх боків, а потім формуйте круглі «шайбочки».

Картопляні биточки із сиром



Обсмажуйте биточки в рослинному маслі з обох сторін. Готуйте на невеликому вогні до золотистого кольору.
Готові биточки подавайте гарячими зі свіжими овочами чи з сметаною.
Cмачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок