Капуста квашена з буряком
Інгредієнти:
Капуста білокачанна 3000 г
Буряк 1000 г
Вода кип ’ ячена 1 л
Сіль 2 ст. л.
Перець чорний горошок 7 шт.
Перець духмяний 5 шт.
Оцет столовий 1 ст.
Цукор 1 ст.
Лавровий лист 3 шт.
Спосіб приготування:
Основні продукти для приготування страви: капуста білокачанна, буряк, вода, оцет, чорний і духмяний перець, цукор, лавровий лист, сіль.
Капусту очистити, знімаємо зелені та пошкоджені листи, миємо та ріжемо навпіл, кожну половинку ріжемо на 4-5 частин по довжині, а потім поперек, щоб вийшли квадратики.
Буряк нарізати тонкими пластинками.
Змішуємо капусту з буряком.
Варимо маринад: 1 літр води доводимо до кипіння, додати перець чорний, перець духмяний, сіль, цукор і лавровий лист, а потім кип'ятим на слабкому вогні 10 хвилин, далі додаємо оцет і кип'ятимо ще буквально 1 хвилину.
Заливаємо приготований маринад в капусту з буряком.
Після чого все поміщаємо в 3 літрову банку і залишаємо в теплому місці на 3-4 дні.
Подають квашену капусту як закуску або салат до других страв, попередньо подрібнивши її і заправивши соняшниковою олією.
Смачного!
Джерело: