Капуста квашена з буряком



Капуста квашена з буряком


Інгредієнти:
Капуста білокачанна 3000 г
Буряк 1000 г
Вода кип ’ ячена 1 л
Сіль 2 ст. л.
Перець чорний горошок 7 шт.
Перець духмяний 5 шт.
Оцет столовий 1 ст.
Цукор 1 ст.
Лавровий лист 3 шт.

Спосіб приготування:
Основні продукти для приготування страви: капуста білокачанна, буряк, вода, оцет, чорний і духмяний перець, цукор, лавровий лист, сіль.

Капусту очистити, знімаємо зелені та пошкоджені листи, миємо та ріжемо навпіл, кожну половинку ріжемо на 4-5 частин по довжині, а потім поперек, щоб вийшли квадратики.

Капуста квашена з буряком



Буряк нарізати тонкими пластинками.

Капуста квашена з буряком



Змішуємо капусту з буряком.

Капуста квашена з буряком



Варимо маринад: 1 літр води доводимо до кипіння, додати перець чорний, перець духмяний, сіль, цукор і лавровий лист, а потім кип'ятим на слабкому вогні 10 хвилин, далі додаємо оцет і кип'ятимо ще буквально 1 хвилину.

Капуста квашена з буряком



Заливаємо приготований маринад в капусту з буряком.

Капуста квашена з буряком



Після чого все поміщаємо в 3 літрову банку і залишаємо в теплому місці на 3-4 дні.

Капуста квашена з буряком



Подають квашену капусту як закуску або салат до других страв, попередньо подрібнивши її і заправивши соняшниковою олією.

Капуста квашена з буряком



Смачного!

 

Джерело:

http://webspoon.ru/receipt/kapusta-kvashenaya-so-sveklojj




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок