Тушкована капуста з грибами



Тушкована капуста з грибами


Кожен з нас іноді сідає на дієту, чи дотримується посту. Ось в цей час і хочеться побалувати себе не просто пісними або низькокалорійними стравами, але ще й смачними. Однією з таких страв є капуста. Її можна їсти в сирому вигляді, роблячи різні салати, в квашеному або в тушкованому, а також загортати в листя різну начинку.

У будь-якому випадку капуста досить частий гість на нашому столі, адже її використовують для перших або других страв. Калорійність свіжої капусти всього 27 ккал, в той час як в квашеної ця кількість знижена до 19, а в тушкованому вигляді і того менше - всього 17. Сьогодні поділюся, як приготувати тушковану капусту з печерицями, до речі, їх калорійність дорівнює капусті - 27.

Інгредієнти:
свіжа капуста - 700 г;
печериці - 300 г;
томатна паста 1-2 стол. ложки;
сіль морська, перець, інші спеції;
1 стіл. ложка оливкової олії для смаження;
велика цибулина, приблизно 100-150 г (можна більше);
десертна ложка цукрового піску.

Процес готування блюда.


Як різати капусту - справа кожної господині. Для цих цілей є ціла купа різних пристосувань і шинковок, я, наприклад, використовую ось такий чистик для овочів з зубчастими ножами з двох сторін. Єдиний мінус - занадто вузька, не дуже зручно шаткувати великий шматок капусти, але пристосуватися можна. Капусту я шаткую заздалегідь, перед іншими овочами, щоб вона була готова.

11


Далі промиваю під краном гриби, ретельно оглядаючи кожний. Купую грибочки середньої величини або маленькі.

22


Чим дрібніше гриби, тим менше потрібно з ними возитися, навіть цілими додавати можна. У будь-якому випадку постарайтеся розрізати навпіл або ось такими часточками. Дуже красиво виглядає саме ця форма, коли видно весь грибочок на зрізі. Дуже тонко, не потрібно, адже овоч має відчуватися, коли потрапляє на зубок.

33


Цибулю почистити, вимити, просушити і нарізати напів - або чверть кільцями. Товщина кожної скибочки приблизно повинна дорівнювати стружці капустяного листа. Кількість цибулі можете збільшити, шкоди від цього не буде.

44


На сковорідку налийте мінімальну кількість масла, я капаю трохи, потім силіконовим пензликом розмазую по днищу сковороди, висипаю цибулю, рівномірно розподіливши і ставлю на вогонь. Увага! У мене алюмінієва сковорода з керамічним покриттям, тому попередньо не розігріваю, якщо ваша сковорода вимагає розігріву, зробіть це перед закладкою лука. Не накриваю кришкою, а зверху викладаю підготовлені сирі скибочки грибів. Вогонь - помірний.

55


Через кілька хвилин цибуля підрум'яниться, а гриби пустять сік. Тепер можна додати жару і перемішати. Тушкувати, поки вода не випарується. Щоб гриби швидше пустили сік, посоліть їх зверху і накрийте на 2 хвилини кришкою, потім відкрийте і випарюйте воду, безперервно помішуючи.

66


Коли грибочки змінять колір на коричневий, викладайте зверху всю підготовлену капусту, рівномірно розрівнявши по поверхні грибів. Посоліть. Накрийте кришкою. Уменшіть вогонь. Витримайте 4 хвилини. Далі мішайте кожен 5 хвилин і готуйте хвилин 15. Потім додайте ложку томату або свіжі помідори, спеції. Ще 5 хвилин і готово.

77


Важливий момент. Якщо готувати тушковану капусту під кришкою, вона буде більш соковита і в соусі. Якщо кришку зняти, то це буде смажена капуста, адже рідина випарується.

88


Подавати тушковану капусту з печерицями можна як окрему страву або до будь-яких гарнірів.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок