Як приготувати мусаку з баклажанами



Як приготувати мусаку з баклажанами


Думаю, що рецептів приготування смачної мусаки з баклажанами існує безліч. Я роблю її за цим рецептом вже давно і вона завжди виходить ароматною, соковитою, апетитною і всім дуже подобається. Насправді, мусака готується досить просто, зовсім не довго, і для цього абсолютно не потрібні будь-які кулінарні навички.

Поєднання м'ясного фаршу і синеньких настільки приємне, що ви закохаєтесь в цю страву з першого разу. Таке блюдо відмінно підходить для того, щоб урізноманітнити меню і чудово виглядає не тільки на повсякденному, але й святковому столі.

Інгредієнти:
3-4 баклажана;
близько 600 г фаршу з будь-якого м'яса;
1 велика цибулина;
соус бешамель (від 400 мл та більше);
2-3 помідори;
100-120 г твердого сиру;
сіль, спеції, приправи за смаком;
рослинна олія для обсмажування.

Приготування смачної мусаки.


Баклажани нарізаємо вздовж або впоперек тонкими пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін до легкої рум'яності.

11


Паралельно з цим, протягом 15-20 хвилин доводимо м'ясний фарш до готовності на сковороді разом з цибулею, сіллю, спеціями (стежте за тим, щоб він не пересушився і залишався соковитим).

22


Готуємо соус бешамель (саме для мусаки я роблю його більш рідким і використовую трохи менше половини літра).

33


Для формування мусаки першим шаром викладаємо у форму для запікання пластинки синеньких злегка внахлест.

44


На них розподіляємо рівним шаром фарш.

55


Зверху — знову баклажани і скибочки тонко порізаного помідора.

66


Акуратно заливаємо соус і посипаємо все тертим сиром.

77


Запікаємо мусаку в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці близько 35-40 хвилин до красивої сирної скоринки.

88


Приємного смаку.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок