Деруни з кабачків



Деруни з кабачків


Напевно, всі хоча б раз пробували або самі готували популярну білоруську страву – деруни з картоплі. Однак не всі знають, що приготувати їх можна і з інших овочів, наприклад, з кабачків. Зараз у багатьох супермаркетах можна купити маленькі голландські кабачки цукіні, тому деруни з кабачків перестали бути виключно сезонною стравою.

Смак і консистенція у цих овочевих оладок набагато ніжніше, ніж у картопляних дерунів, а приготування не вимагає особливої вправності та багато часу.

Інгредієнти:
700 г кабачків (три невеликих цукіні);
2 яйця;
1 ст. ложка солі;
чорний перець і зелень (сушена або свіжа);
50 г сиру;
1 склянку борошна.

Приготування дерунів з кабачків.


Кабачки очистити від шкірки. Якщо для приготування використовуються осінні кабачки, то обов'язково вичистити середину плоду з насінням; у голландських цукіні насіння дрібні і м'які, тому вирізати серединку не треба. Половину порції кабачків натерти на крупній тертці.

11


Другу половину – на дрібній, щоб вони пустили сік. Кабачкове пюре додасть дерунам соковитість, а великі шматочки – стабільність консистенції, так їх буде простіше смажити.

22


Натерті кабачки скласти в глибоку миску. Вбити два яйця, додати сіль, спеції і зелень (свіжий кріп і петрушку або ложку сухої заправки для супу). Перемішати.

33


Сир натерти на дрібній тертці, ввести в кабачкову масу і перемішати.

44


Всипати склянку борошна, перемішати і зняти пробу на сіль, при необхідності додати ще спецій.

55


У сковороді розігріти рослинне масло і викласти три-чотири порції кабачкового тіста. Тісто прим'яти і розрівняти, так щоб товщина деруна була не більше 1 см.

66


Обсмажити деруни до рум'яної скоринки (приблизно за п'ять хвилин з кожної сторони).

77


Готові деруни з кабачків подавати до столу зі сметаною.

88


Вони чудово поєднуються з легкими супами і бульйонами, з овочевим салатом або сиром.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок