Як приготувати рататуй



Як приготувати рататуй


Думаю багато хто чув про рататуй, варіантів приготування якого сьогодні дуже багато. Я хочу вам запропонувати свій рецепт цього чудового французького овочевого рагу, наближеного до оригіналу. Процес приготування рататуя насправді досить простий, а використовувані інгредієнти легкодоступні. Блюдо в результаті виходить дуже смачне, корисне і досить легке для шлунка.

Інгредієнти:
томати - 1 кг;
баклажани - 2 шт.;
кабачок (невеликий) - 1 шт.;
перець болгарський - 3 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 3 зуб.;
сіль і спеції - за смаком;
масло рослинне - за фактом;
олія оливкова - 50 мл.

Приготування рататуя.


Для початку приготуємо соус. Для цього ріжемо кубиками цибулю.

11


Також болгарський перець.

22


Беремо півкіло помідорів, робимо з одного боку надріз хрест-навхрест і бланшуємо в окропі 2-3 хвилини. Після чого з легкістю звільняємо їх від шкірки і так само нарізаємо кубиками.

33


Тепер обсмажуємо цибулю на невеликій кількості рослинного масла 2-3 хвилини.

44


Відправляємо туди нарізаний перець і смажимо все разом ще 4-5 хвилин.

55


Потім додаємо помідори й тушкуємо на середньому вогні 8-10 хвилин. Після чого додаємо сіль за смаком і за бажанням чорний мелений перчик. Якщо помідори кислуваті, то можна додати трохи цукру. Все перемішуємо і вимикаємо. Соус готовий. Можна при бажанні готові овочі подрібнити блендером до однорідності, але мені подобається більше такий варіант соусу.

66


Тепер займемося іншими овочами. Баклажани миємо й нарізаємо тоненькими кільцями, товщиною приблизно 0,5 см.

77


Те ж саме проробляємо з рештою помідорами.

88


І кабачком.

99


У форму для запікання переливаємо наш соус.

1010


І поверх нього ребром викладаємо кружки овочів трохи в нахил, чергуючи їх між собою. Бажано овочі за розміром підібрати так, щоб вони по можливості в поперечному розрізі були однаковими. Тоді ряди вийдуть красивими і акуратними.

1111


Для заправки змішуємо оливкову олію (можна використовувати будь-яке рослинну), сіль, подрібнений часник і спеції. Ідеально підійдуть прованські трави, але якщо їх немає, то замінюємо їх на спеції на свій смак.

1212


Змащуємо укладені заправкою овочі.

1313


Накриваємо форму фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку приблизно на годину при 180 градусів. Потім фольгу прибираємо.

1414


Зменшуємо температуру до 160 градусів і готуємо ще 20 хвилин. Дуже смачно як в гарячому так і в холодному вигляді. Можна подати як самостійне блюдо, прикрасивши зеленню або замість гарніру до м'ясних, рибних або страв з птиці.

1515


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок