Жульєн з баклажанів



Жульєн з баклажанів


Побачила цей рецепт і задалася питанням – чому ця страва називається жульєном? Може бути тому, що смажені баклажани за смаком схожі на гриби. Плюс до баклажанів додається сметана і сир. Але, на відміну від справжнього Жульєна, на приготування цієї страви у вас піде хвилин 20 або 30. А підсумок по достоїнству оцінять всі члени вашої родини.

Жульєн з баклажана може стати відмінним гарніром або подаватися, як окрема страва. Набір необхідних продуктів мінімальний і доступний.

Інгредієнти:
2 баклажана (вибирайте середні плоди);
2 середніх цибулини;
кілька зубчиків часнику;
пів склянки сметани (жирність може бути будь-яка);
100 г будь-якого твердого сиру;
0,5 столової ложки борошна;
сіль і спеції (у мене була суміш перців) за смаком;
для смаження потрібно трохи будь-якого рослинного рафінованого масла.

Приготування жульєну з баклажанів.


Почала я з того, що порізала невеликими кубиками баклажани. Посолила їх і відставила хвилин на 10, після чого промила під проточною водою. Так ми позбудемося від гіркоти. Можна так само замочити цілі баклажани в солоній воді на кілька годин або просто обдати їх окропом.

11


Цибулю я почистила і дрібно порізала. Часник порізала тоненькими смужками.

22


Виклала цибулю і часник на сковороду з рослинним маслом і трохи обсмажила (приблизно 5 хвилин на невеликому вогні).

33


Після цього виклала в сковороду до цибулі і часнику промиті баклажани. Перемішала, накрила сковороду кришкою і поставила на невеликий вогонь ще хвилин на 5.

44


На цьому етапі додаємо спеції і якщо потрібно, то досолюємо. Далі, я посипала зверху баклажани невеликою кількістю (приблизно 0,5 столової ложки) борошна.

55


Змішала, додала сметану і залишила ще гаситися під кришкою до готовності баклажанів. На це у мене пішло хвилин 7-8.

66


Поки баклажани тушкувалися, я потерла на крупній тертці твердий сир.

77


У завершенні посипала жульєн тертим сиром, накрила сковороду кришкою і вимкнула вогонь. Залишила постояти кілька хвилин, щоб сир розплавився.

88

 

99


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок