Відкрити категорії

Жульєн з грибами


Жульєн з грибами


Загалом, свекруха знайома з моїм жульєном, так що коли він був оголошений, вона не заперечувала і не задавала питань, а просто почала стрибати і плескати в долоні. Є мало страв, з якими я не проводжу експериментів. Жульєн з лісових грибів – одне з них (можна використати, звичайно, магазинні).

Інгредієнти:
вершкове масло – 10 г;
лісові гриби заморожені – 600 г;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
часник – 2 зубчика;
коньяк – 100 мл;
сир твердий – 200-300 г,
вершки 33% або близько того – 200 мл
борошно – 30 г;
сметана 20% — 200 г;
сіль, перець за смаком.

Приготування жульєну.


Розтопила масло на середньому вогні.

11


Розморожені гриби відкинула на друшляк над мискою. Обсмажую гриби на середньому вогні, поки не пропаде сік. Хвилин 10 це займе.

22


Вливаю коньяк. Він випаровується за хвилину. Алкоголь йде, залишається тільки смак.

33

Рекламний блок
Дрібно рублю цибулю і часник.

44


Коли гриби готові, додаю до них цибулю і часник. Смажу ще 5 хвилин. Мені не треба, щоб часник почав горіти, треба, щоб він втратив свій різкий запах. Адже, не забуваймо, ми входимо на територію ніжності.

55


Змішую борошно з холодними вершками, мішаю віночком, щоб не було грудочок. Вливаю тонкою цівкою до грибів, постійно помішуючи. Це, звичайно, не класичний бешамель, але різновидом його можна назвати, я думаю. Проварюю борошно, щоб воно розбухло і випустило клейкість.

66


Додаю сметану. Контролюйте консистенцію в ручному режимі. Якщо надто густий, додамо води, якщо занадто рідкий, почекаємо на вогні випарювання. Консистенція повинна бути така.

77


Консистенція повинна бути така, що крапля жульєна кілька ліниво, але цілком цілеспрямовано, відділяється вниз з ложки, залишаючи за собою ледь помітну, але неявну нитку.

88


Поки воно там на сковороді живе своїм життям, тру сир. На цьому моя робота закінчена.

99


Розкладаю жульєн по посуді. У мене – бабусині. Ви можете розкласти в вогнетривкі чашки або горщики.

1010


Посипаю сиром.

1111


Випікаю при 180 градусах 10 хвилин – просто щоб підрум'янився сир.

1212


Готово.

1313


Приємного смаку!

Рекламний блок
Жульєн з грибами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Іра
Дуже дякую за рецепт! Дуже просто і неймовіно смачно!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com