Кабачкова ікра з майонезом



Кабачкова ікра з майонезом


Дана кабачкова ікра з майонезом, технологічно не має нічого схожого з тією самою магазинною ікрою з мого дитинства. Але мені здається, що з усіх випробуваних мною рецептів, вона більш всього нагадує про ті часи. Можливо навіть, скажу, що вона виходить ще смачніше! Ця ікра має багатий насичений смак, який сподобається багатьом! Мій чоловік, не великий шанувальник кабачків, і їсть її з задоволенням. Так що раджу!

Інгредієнти:
кабачки - 3 кг;
цибуля ріпчаста - 0,5 кг;
морква - 0,5 кг;
перець болгарський - 0,5 кг;
томатна паста (густа) - 250 г;
майонез - 200 мл;
цукор - 0,5 склянки;
сіль (без гірки) - 2 ст. л.;
олія - 0,5 склянки;
часник - 1,5 гол.;
оцет 9% - 2 ст. л.;
спеції - 1-2 ст. л.

Спосіб приготування кабачкової ікри.


Кабачки миємо, нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1,5-2 см, покласти на деко (нічим не змащуємо) і запікаємо в духовці при 180 градусів 20 хвилин.

11


Готові кабачки викладаємо в чашку і даємо трохи охолонути.

22


Тим часом очищаємо від насіння болгарський перець, розрізаємо його навпіл, укладаємо так само на сухе деко шкіркою вгору.

33


Відправляємо в духовку на 20 хвилин при тій же температурі. Потім дістаємо і даємо охолонути.

44


Цибулю ріжемо півкільцями.

55


Моркву тремо на тертці.

66


Обсмажуємо окремо цибулю (буквально 3 хвилини, не засмажуючи).

77


І моркву.

88


Тепер коли овочі пройшли перший етап підготовки, необхідно їх прокрутити через м'ясорубку. Для цього у кабачка видаляємо шкірку, прибираємо за необхідності насіння і нарізаємо невеликими шматочками.

99


У перцю так само необхідно зняти шкірку. Завдяки термічній обробці, зробити це буде зовсім не складно. У мене пішло 3-4 хвилини.

1010


Прокручуємо по черзі: цибулю.

1111


Моркву.

1212


Кабачки.

1313


Перець.

1414


Потім все необхідно змішати в посуді, в якому будемо готувати ікру. Для цього підійде глибока каструля з товстим дном з чавуну або нержавіючої сталі. Я використовую казан.

1515


Тушкуємо овочі у власному соку, прикривши кришкою, на середньому вогні 30 хвилин. Не забуваючи іноді помішувати. Тим часом можна почистити часник.

1616


Натираємо часник на дрібній тертці або пропускаємо через часникодавку і додаємо до овочів, через 30 хвилин, разом з томатною пастою і майонезом.

1717


Все перемішуємо і тушкуємо овочі ще 30 хвилин. Потім додаємо пів склянки олії, цукор, сіль і спеції (склад моєї: паприка, часник, коріандр, куркума, мускатний горіх, імбир, пажитник, базилік, майоран, сіль і чорний і червоний перець). Ви ж можете обійтися паприкою і перцем, або підібрати спеції за власним смаком.

1818


Все перемішуємо і готуємо ікру ще 20 хвилин, потім додаємо 2 ст. л. оцту.

1919


Через 5 хвилин вимикаємо.

2020


Розкладаємо по стерилізованим баночках і закутуємо на ніч до повного охолодження. З цієї кількості продуктів виходить 5 баночок по 500 мл.

2121


Ікра відмінно зберігається навіть без льоху! Для отримання ідеальної однорідної консистенції, овочі можна пропустити через м'ясорубку двічі або пройтися вже по готовій ікрі блендером. Мені подобається вона так як є, тому дивіться на свій розсуд. Подавати таку ікру можна як просто так, в доповнення до м'ясних страв чи картоплі. Або використовувати її як холодну закуску.

Ніжна і ароматна ікра, просто обов'язково вам сподобається. Шукала я цей рецепт не один рік і тепер він міцно оселився в моїй книзі рецептів. Сподіваюся і вам він сподобається! Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок