Як маринувати цибулю за 5 хвилин



Як маринувати цибулю за 5 хвилин


Маринована цибуля – це завжди смачно. Способів маринування багато. У мене сьогодні супер-швидкий спосіб. Для цього потрібно мікрохвильовка.

Іноді хочеться цибульки, але зупиняє один не дуже приємний момент – запах з рота після його вживання. Цей спосіб дозволить з'їсти цибулю в будь-який час дня і не переживати, так як така цибулька виходить дуже смачна і без різкого запаху.

А ще мені сподобалося, що цей спосіб маринування не позбавляє його забарвлення (якщо лук фіолетовий), залишає його хрустким, геть прибирає цибульну гіркоту і різкий запах.

До того ж, коли потрібно швиденько зробити салат, цей спосіб — просто палочка-виручалочка. Тільки, якщо у вас буде обсяг більше, ніж у мене, час перебування його в мікрохвильовці потрібно буде трохи збільшити.

Інгредієнти:
— 2 невеликі цибулини;
— 1 стакан води;
— 1 чайна ложка солі;
— 1 ч. л. оцту (есенції).

Приготування маринованої цибулі.


Цибулю чистимо.

11


Нарізаємо на колечка.

22


Складаємо цибулю в ємність, придатну для нагрівання в мікрохвильовій печі.

33


Робимо маринад: розвести в склянці води оцет. Додаємо сіль. Перемішуємо. При такій концентрації цибуля виходить досить м'якого смаку, так що, якщо хочете кисліші і любите добре солоне, збільшуйте норму і оцту і солі.

44


Заливаємо маринадом кільця цибулі, так щоб цибуля була повністю покрита водою.

55


Ставимо ємність з цибулею в мікрохвильову піч на 5 хвилин на максимальній потужності.

66


Через 5 хвилин вода починає закипати. Цибулю виймаємо, відкидаємо на друшляк і швидко охолоджуємо проточною холодною водою.

77


Коли вода стекла – цибуля готова. Можна використовувати її в салати або для подачі риби або м'яса. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок