Цвітна капуста в духовці



Цвітна капуста в духовці


Цвітна капуста – дуже корисний і смачний продукт. Господині по всьому світу цінують цвітну капусту за ніжний смак, невибагливість в приготуванні і зміст мінеральних солей і білків.

Крім того, така капуста виграє і в естетичному плані – суцвіття цвітної капусти надзвичайно красиві! Але головний плюс цих овочів полягає в оперативності їх приготування: вам не доведеться довго стояти біля плити, щоб отримати смачну страву.

Цвітна капуста, приготовлена в духовці, не тільки заощадить ваш час, але і стане улюбленою стравою ваших домочадців!

Інгредієнти:
кольорова капуста – 1 кг;
сметана – 200 г;
майонез – 2 ст. л.;
сіль.

Як приготувати капусту з фото.


Для початку потрібно підготувати цвітну капусту: ретельно промити овочі і висушити паперовим рушником.

11


Потім слід видалити качан і тверді зелені листя, розділити капусту на суцвіття.

22


Далі необхідно відварити суцвіття в підсоленій воді до готовності (приблизно 15 хвилин).

33


Після готовності суцвіть потрібно злити гарячу воду, помістити суцвіття в глибоку миску і дати охолонути.

44


Далі на деко потрібно викласти відварені суцвіття, зверху залити заздалегідь зробленою масою, що складається з сметани, солі та майонезу. Отриману консистенцію розподілити рівномірно, щоб «закрити» всі суцвіття.

55


Помістити деко в розігріту до 200 градусів за Цельсієм духовку на 30 - 40 хвилин. Блюдо буде готово, коли ви помітите рум'яну скоринку.

66


Ура! Наша кольорова капуста готова, можна подавати до столу. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок