Капустяний пиріг



Капустяний пиріг


Давно хотіла приготувати капустяний пиріг, і ось, нарешті, приготувала. І дуже цьому рада, пиріг вийшов відмінним. Можна потушити капусту заздалегідь, а можна після замісу тіста, вона встигає і протушкуватися і охолонути.

Інгредієнти:
1 пачка масла (200 г);
1 чашка молока (200 мл);
25 г свіжих дріжджів або 5 г сухих;
1 чайна ложка грубої солі з верхом;
4-6 чайних ложок цукру;
4 чашки борошна (560 г) + трохи на підсипку.

Начинка:
середній качан капусти;
4 яйця;
2/3 чашки молока(150 мл);
1 ст. л. солі (для перетирання);
50 мл оливкової олії;
25 г вершкового масла.

Як приготувати капустяний пиріг.


За півгодини до приготування потрібно дістати з холодильника масло, воно повинно трохи розм'якнути. Розкришити 25 г свіжих дріжджів в миску, додати до них цукор, залити 1 склянкою теплого молока.

11


Просіяти 2 чашки борошна (280 г), додати до неї сіль, і м'яке масло, розім'яти рукою ці інгредієнти.

22


Додати до них молоко з дріжджами, замісити масляне тісто.

33


Викласти тісто на присипану борошном поверхню і додати в нього ще 2 чашки борошна (280 г). Якщо не вистачить, можна додати ще не багато, але краще не захоплюватися.

44


Викласти тісто в миску, затягнути плівкою, залишити підніматися приблизно на годину-півтора. Готове тісто буде виглядати приблизно так.

55


Поки тісто піднімається, можна натушкувати капусти. Нарізаємо капусту тонкими скибками, а потім кубиками (можна просто дрібно покришити).

66


Додаємо в миску столову ложку солі, трохи мнемо капусту, перетираючи її з сіллю. Заливаємо великою кількістю окропу, так, щоб покрити капусту з верхом - так йде властива капусті гіркота.

77


Як тільки вода охолоне - зливаємо її, трохи віджимаємо капусту. Між справою не забуваємо відварити і нарізати яйця. Викладаємо капусту в глибокий сотейник, додаємо вершкове і оливкове масло, 150 мл молока, і тушкуємо під кришкою, періодично пробуючи. Можна досолити за смаком. Як тільки молоко вбереться, можна відкрити кришку. Якщо капуста почала підсмажуватися - можна знімати її з плити і охолодити.

88


Тісто, яке піднялося, обминаємо, злегка вимішуємо і ділимо на дві рівні частини. На посипаній борошном поверхні розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-4 мм (у мене було 5 мм, зрозуміла, що потрібно тонше). Намотуємо на обтерту борошном качалку, переносимо на деко, розмотує.

99


У мене був лист розміром 37 на 30 см, в наступний раз буду брати побільше. Розправляємо бортики, висипаємо капусту, зверху укладаємо варене яйце.

1010


Накриваємо другим пластом тіста, защипуємо, мажемо яйцем, робимо проколи вилкою.

1111


Запікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 160-180 градусів.

1212


Подаємо як теплим, так і охолодженим, цей капустяний пиріг смачний в обох випадках.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок