Фарширований гарбуз



Фарширований гарбуз


Раніше я думала, що, приготувавши фарширований гарбуз, ми з'їмо тільки начинку. Виявилося, що фарш з рису, овочів і м'яса дуже навіть поєднується зі смаком «горщика», в якому готувався.

Інгредієнти:
1 невелика гарбуз (моя важила 2,4 кг разом з внутрішньою частиною);
1 склянка сирого рису;
1 невелика морква;
1 цибулина;
300 г м'ясного фаршу;
2 яйця;
сіль за смаком.

Кількість інгредієнтів можна варіювати на свій смак і залежно від розміру гарбуза.

Час приготування: 2,5 години

Як приготувати фарширований гарбуз.


Гарбуз миємо, вирізаємо верхівку кришечкою і вичищаємо внутрішню частину з насінням. Насіння, якщо гарбуз зовсім стиглий, можна не викидати, а підсушити. Виходить ось така ємність для запікання.

11


Рис відварюємо в підсоленій воді. Краще трохи не доварити, так як в процесі запікання з гарбуза буде виділятися рідина. Фарш обсмажуємо, розбиваючи на дрібні грудочки.

22


Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на крупній тертці і підсмажити їх на сковороді.

33


З'єднуємо фарш, рис та овочі і як слід перемішуємо.

44


Додаємо до фаршу яйця і знову перемішуємо.

55


Заповнюємо цим фаршем наш гарбуз.

66


Ставимо верхівку на місце, кладемо гарбуз на сковороду, змащену маслом, і відправляємо в духовку запікатися на 2 години при 180 градусах.

77


Через дві години наша гарбуз запікся. Готовність перевіряємо ножем зсередини гарбуза. Вимикаємо духовку і даємо нашій страві трохи охолонути.

88


Нарізаємо на порції. Завдяки яйцю в складі фаршу, шматочки фаршированої гарбуза чудово тримають форму.

Вийшло дуже смачно, і тепер я не буду ламати голову над питанням: «Навіщо нам стільки гарбуза?»

Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок