Пиріг з капустою



Пиріг з капустою


Любителі випічки знають, як нелегко ліпити пиріжки. Адже для того, щоб отримати результат, необхідно затратити багато зусиль і часу, сформувати безліч невеликих і акуратних пиріжків. Чи то справа - пиріг. В цьому випадку економія часу і сил на обличчя. Давайте сьогодні приготуємо закритий капустяний пиріг, який обов'язково сподобається всім домочадцям.

Інгредієнти:
борошно - 1,5 склянки;
дріжджі - столова ложка;
цукор - чайна ложка;
сіль - чайна ложка;
чорний мелений перець - щіпка;
томатна паста - 2 столові ложки;
соняшникова олія - 2 столові ложки в тісто і ще трохи для смаження;
невелика капуста ;
морква - 1 шт.;
яйце для змащування - 1 шт.;
солодкий перець - 2 шт.

Як приготувати пиріг з капустою.


Дріжджі змішаємо з цукром в мисці для замішування тіста.

11


Трохи більше половини склянки питної води, підігріваємо до температури 40 градусів, а потім вливаємо в миску з дріжджами. Досягаємо повного розчинення цукру і дріжджів у воді.

22


Додаємо у воду борошно і трохи соняшникової олії. Замішуємо м'яке і одночасно пружне тісто, при необхідності додаємо ще трохи борошна або води.

3

 

4


Тісто слід замішувати як мінімум 3-5 хвилин. Потім залишаємо його в мисці на 1 годину, накривши серветкою або харчовою плівкою.

55


Поки тісто спочиває, займемося начинкою для торта. Капусту дрібно шаткуємо. Моркву миємо й натираємо на крупній тертці, а солодкий перець ріжемо тонкою соломкою.

66


Розігріваємо сковороду, додаємо олію. Овочі обсмажуємо на сильному вогні, часто перемішуємо їх лопаткою. Через 10-12 хвилин до овочів додаємо томатну пасту, сіль і перець. Продовжуємо обсмажувати їх до повної готовності. Загальний час приготування овочів не перевищує 15 хвилин.

77


Тісто ділимо на дві нерівні частини (як показано на фото).

88


Більшу частину розкочуємо качалкою у формі прямокутника, на поверхню якого викладаємо начинку. Краї прямокутника загинаємо.

99


Меншу частину тіста також розкачуємо у формі прямокутника, внутрішню частину якого ріжемо ножем на смуги. Яйце збиваємо виделкою і за допомогою кисті промазуємо периметр першого прямокутника. Потім закриваємо пиріг другим прямокутником тіста, поверхня якого також щедро змащуємо яйцем.

1010


Випікаємо пиріг в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовій шафі протягом 25 хвилин.

1111


До столу капустяний пиріг подаємо гарячим, розрізаємо на порційні шматки. Приємного смаку.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок