Котлети з цвітної капусти



Котлети з цвітної капусти


Настільки незвичайне блюдо має велику популярність у вегетаріанців на заході. Оскільки в рецепті присутнє яйце, то його не можна назвати повністю вегетаріанським. Але деякі категорії прихильників такого способу харчування все ж допускають наявність яєць в раціоні.

Тому давайте будемо умовно вважати цей рецепт вегетаріанським. Такі котлетки чудово прикрасять повсякденне меню. Завдяки куркумі котлети мають яскраво-жовтий колір, що не може не сподобатися. Навіть діти здатні оцінити це блюдо. Ніжні всередині і хрусткі зовні котлети з цвітної капусти можуть стати постійним гостем на вашому столі. Давайте приготуємо їх разом!

Інгредієнти:
кольорова капуста - 1 невеликий качан;
борошно - 3 столові ложки;
панірувальні сухарі - 1 склянка;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець, куркума, соняшникова олія.

Як приготувати котлети з цвітної капусти.


Отже, приступаємо до приготування котлет. Для початку заберемо листя з качана цвітної капусти, а потім за допомогою ножа розділимо її на великі суцвіття. Помиємо капусту в проточній воді.

11


Далі великі суцвіття розберемо на дрібні (руками або за допомогою ножа). Перекладаємо суцвіття в каструлю, яку заповнюємо водою. Відварюємо цвітну капусту 30 хвилин до повної готовності, а потім зливаємо всю воду з каструлі.

22


Нам слід трохи пом'яти варену капусту. Найлегше це зробити за допомогою преса для приготування пюре.

33


Вводимо в капусту яйце.

44


Додаємо борошно, сіль, перець, чайну ложку куркуми (для кольору).

55


Перемішуємо капустяний фарш. Він повинен придбати консистенцію, при якій можливе ліплення котлет. При необхідності додайте ще трохи борошна.

66


У тарілку насипаємо панірувальні сухарі. По черзі витягаємо порції капустяного фаршу і обвалюємо їх у сухарях.

77


Руками надаємо котлетам овальну форму і складаємо їх на заздалегідь приготовленій дошці.

88


Сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії, розігріваємо, потім перекладаємо на неї котлети. Обсмажуємо на середньому вогні 10 хвилин з кожної зі сторін.

99


Подаємо котлети з цвітної капусти з куркумою до будь-яких гарнірів (картопляне пюре, каші, макарони). Приємного апетиту!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок