Баклажанове рагу з горіхами



Баклажанове рагу з горіхами


Інгредієнти:
Баклажани -1 кг,
Помідори - 1 кг,
Цибуля ріпчаста - 2 головки,
Часник - 3 зубчики,
Свіжа зелень - кінза, петрушка, базилік (краще червоний) - по пучку кожної,
Горіхи волоські - 1 стакан,
Перець чилі,
Сіль,
Олія рослинна.

Спосіб приготування:
Баклажани очистимо.

11



Можна порізати кружальцями, або спочатку на 3-4 частини вздовж, а потім пластинками.

22



Помідори заллємо окропом.

33



Баклажани обсмажимо на мінімально можливій кількості олії з обох сторін.

44



Горіхи подрібнити.

5



Можна потовкти у ступці так, щоб вийшла неоднорідна маса, з додаванням солі.
Ріжемо цибулю,

66



Зелень,

77



Часник.

88



Всі сирі компоненти з'єднайте з горіхами і добре прермішуємо.

99



Помідори очищаємо і подрібнюємо. Найзручніше просто розчавити їх рукою.

1010



У сковороду, де смажилися баклажани, кладемо помідори, доводимо до кипіння, додаємо баклажани, сіль, перець і кип'ятимо разом 5 хвилин.
Заливаємо гарячою масою горіхову суміш, ретельно перемішуємо, солимо, перчимо за смаком.

1111



Остуджуємо і ставимо в холодильник. В ідеалі на ніч, але і декількох годин при хорошому холодильнику цілком вистачить.
Спочатку блюдо виходить рідкуватим. Але потім все всім просочується, горіхи набухають і виходить досить густе рагу.

Можна їсти з хлібом у вигляді бутерброда, з лавашем, в якості гарніру, з картоплею вареною, та і загалом, досить універсально.
Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок