Баклажани на зиму під пресом



Баклажани на зиму під пресом


Рецепт приготування баклажанів на зиму дуже простий, а страва сподобається всім любителям цікавих, яскравих холодних закусок. Такі баклажани можна не тільки зберегти на зиму, а можна використовуваим відразу ж.
Сіль для приготування повинна бути крупного помелу, але не йодована, інакше баклажани зіпсуються.

Інгредієнти:
Баклажани - 3 шт.,
Часник - 200 г.,
Сіль - 1 стакан,
Вода - 1 літр,
Листя селери - 200 грам,
Олія оливкова - 2 ст.

Спосіб приготування:
Зваримо баклажани в трохи підсоленій воді, потім залишимо, щоб стекла вся вода.

1



Потім акуратно розрізаємо баклажан вздовж, виймаємо серединку і фаршируємо дрібно рубаним часником.

2



Тепер викладаємо в глибоку ємність шар листя селери - шар баклажанів, поки не закінчаться інгредієнти. Заливаємо гарячим розсолом (в розрахунку 1 ст.л. крупної солі на літр води), щоб він покривав баклажани.

Кладемо під прес, залишимо на 4-5 днів у холодному місці.

3



Поливаємо рослинним маслом, додамо цибулю - закуска готова!

4



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок