Шпарагівка



Шпарагівка


Шпарагівку можна гасити і подавати як окрему страву, не обов'язково додавати яйця або помідори. Тушкована квасоля поживна сама по собі, без додавання будь-яких інших інгредієнтів. Тушковане лобіо можна подавати як окрему страву і як гарнір до м'ясного, все залежить від ваших смакових пристрастей.

Інгредієнти:
стручкова квасоля - 1,6 кг.;
цибуля ріпчаста – 3 шт.;
топлене масло;
сіль.

11

 

22

 

Як приготувати тушену шпарагівку.


Стручки квасолі потрібно добре промити і відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Потім їх потрібно очистити від грубих боковинок і нарізати на середні шматки. З ріпчастої цибулі зняти шкірку, цибулю помити і нарізати дрібними кубиками. Нарізану стручкову квасолю поставити на середній вогонь, додати 3 ополоника курячого бульйону.

33

 

44


Накрити кришкою і довести до кипіння (5-10 хвилин) на середньому вогні.

55


Коли закипить, зменшити вогонь до тихого і додати ріпчасту цибулю.

66


Тушкуємо стручкову квасолю до випарювання рідини, іноді помішуємо, щоб не пригоріло, 20-30 хвилин.

77


Коли рідина випарувалася, можна додати топлене масло.

88


Відразу ж стручкову квасолю потрібно посолити.

99


Продовжуємо тушкувати стручкову квасолю з маслом ще 5-10 хвилин.

1010


Розкладаємо по тарілках тушковану стручкову квасолю.

1111


Якщо курячий бульйон замінити водою, то отримаємо пісне блюдо.

Для приготування тушкованої стручкової квасолі (шпарагівки) у мене було досить багато лобіо, тому можна розділити тушковану квасолю на два рази. Одну частину з'їсти тушкованою, а другу, наприклад, залити яйцями.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок