Як приготувати кабачковий торт
Інгредієнти:
Для коржів:
Кабачок (цукіні) вагою близько - 1-1,5 кг.,
Яйця - 2 шт,,
Борошно пшеничне - 5-6 ст. ложок.,
Сіль, перець.
Для крему:
Будь-який сирний сир, виходячи з власних пристрастей, - 400 г.,
Часник - 4-5 зубчики,
Банка оливок без кісток,
Болгарський перець - 2-3 шт,
Пекучий перець - пів стручка,
Зелень петрушки і кінзи,
Черрі (можна будь-які томати) - 10 шт.,
Сік половини лимона,
Майонез - 200 г.,
Сіль, перець.
Спосіб приготування:
Кабак очистити і порізати для прокручування на м'ясорубці.
Можна натерти на тертці, але так швидше. Для любителів гомогенізації можна порадити блендер, але краще все ж, коли відчувається фактура, так і виходить соковитіше. Отримуємо приємної консистенції кабачкову кашу. Якщо овоч вже вищесередньої стиглості - тому соку буде мало. А в більш ніжних зелених плодах його більше і тому, потрібно злегка віджати і злити одержаний сік.
Тепер додати в кабак яйця.
Додаємо потім борошно, у мене вийшло якраз 5 ст.л. з невеликим верхом. Чим більше борошна, тим менш проблематично стане випікання коржів (легше перевертати тощо). Але на противагу цьому наші млинці будуть більш щільними, борошнистими і менш легкозасвоюваними. Додаємо сіль ½ ч.л. і перчимо. Збиваємо-перемішуємо виделкою.
Повітря в міжклітинних порах кабачка робить тісто повітряно-бульбашковим. Тепер справа за хорошою, товстостінною, перевіреною часом сковорідкою . Її ми будемо добре розігрівати і лише трохи змастимо соняшниковою олією. Тісто наливаємо ополоником, і за допомогою нехитрих маніпуляцій формуємо блин-оладок товщиною близько 6-8мм . Вогонь середній.
Як тільки тісто схопиться (це близько 3-4 хвилин ), а нижня сторона блина покриється золотистим кольором - потрясемо сковорідку, щоб він почав по ній ялозити. І перевертаємо на інший бік. Можна широкою лопаткою скористатися.
Поки млинці вихолоняють, займемося «кремом».
Тут все просто : в підходящу ємність відправляємо сир, часник (через чеснокодавку), дрібно кришемо перець, оливки ріжемо тонкими кільцями, додаємо мілкорубленний чилі, видавлюємо сік ½ лимона, додаємо посічені травички, сіль і перчимо.
Збираємо торт перемазуючи шари.
Залишити торт на пів дня в холодильнику.
Смачного!