Як запекти картоплю



Як запекти картоплю


Хочете повечеряти запеченою картоплею, але не хочете чекати цілу годину, поки він приготується в духовці? Запечіть у мікрохвильовці! Ось як приготувати печену картоплю за 15 хвилин або менше.

Вимийте і висушіть картоплю. Добре очистіть її від будь-яких забруднень (для цього відмінно підходить щітка).

Зробіть виделкою в картоплі кілька отворів, щоб виходив пар. Три або чотири рази проткніть кожну сторону: верх, низ і боки. Ви також можете зробити глибокий надріз ножем у формі літери Х по всій довжині картоплі.

фото 1



Загорніть картоплю у вологий паперовий рушник і покладіть на тарілку. Вологий рушник допомагає зберегти вологу в картоплі і захищає її від висихання.

фото 2



Поставте тарілку в мікрохвильовку і виберіть час приготування. Використовуйте 3 хвилини для дуже маленької картоплі, 4,5 хвилини для картоплі середніх розмірів, 6 хвилин для великої картоплі і 7-8 хвилин для дуже великої. Збільште час приготування приблизно на 2/3 для кількох картоплин (наприклад, для двох великих картоплин вам треба буде 10 хвилин).

Встановіть потужність. У середній і великий мікрохвильовці знизьте потужність до 1/3 для однієї маленької картоплини або до 1/2 для однієї великої картоплини.

Готування в мікрохвильовій печі, як і інші способи, не може збільшити температуру водомістких елементів вище температури кипіння. По досягненню певної температури зайва потужність просто випаровує воду швидше.

Якщо картопля пересохла зовні і сира всередині, ви готуєте на занадто високій потужності. Щоб картопля пропеклася рівномірно, в середині готування переверніть її.

Готовність картоплі. Ви повинні вимкнути мікрохвильовку, коли картопля вже досить м'яка для вживання в їжу і трохи твердувата всередині.

фото 3



Дайте картоплі постояти хвилин п'ять. За цей час збережене всередині тепло доведе картоплю до готовності; вона стане м'якою всередині і не пересохне зовні. Якщо ви загорнете картоплю в алюмінієву фольгу після того, як витягли її з мікрохвильовки, то це прискорить процес.

фото 4



Очікування не пройшло марно - картопля готова до вживання.

фото 5



Розріжте картоплю і, за бажанням, додайте гарнір. Ви можете використовувати вершкове масло, петрушку, зелену цибулю або часник, сметану, сир, або хрусткий бекон. Щоб картопля була більш ситною, можете додати до неї чилі або омлет.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок