Овочеве рагу



Овочеве рагу



Літо та осінь - пора овочів. А овочі, як відомо, сама корисна їжа для нашого організму. Вони забезпечують його вітамінами, органічними кислотами мікроелементами, харчовими волокнами макроелементами і різними поживними речовинами.

Кожен овоч містить свої поживні речовини. Так, наприклад, в перчику багато вітаміну С, а каротину - в моркві. Ще однією перевагою є низька калорійність овочів, що особливо цінується у дієтологів і людей, які вирішили скинути вагу. Адже можна швидко насититися об'ємними стравами з овочів, але при цьому немає небезпеки набрати зайві калорії.

Органічні кислоти, які містяться в овочах (лимонна, яблучна і т. д.), та також і ефірні масла, впливають на процеси, які виникають в травній системі, шляхом стимуляції секреції травних залоз. Так, наприклад, різні овочеві салати готують харчову систему до прийняття більш грубої їжі. А різні овочеві гарніри в поєднанні з приправами сприяють кращому засвоєнню риби і м'яса.

Повністю всі корисні речовини можна одержати лише приймаючи в їжу сирі овочі. Кулінарна обробка, особливо тривалий час, знижує рівень поживних речовин, тому краще овочі квасити, консервувати, готувати на пару. Якщо ж потрібно зберегти сирі овочі на тривалий час, їх можна заморозити.

Інгредієнти:
кабачки - 1 кг;
капуста білокачанна - 200 г;
морква - 1 шт. (середнього розміру);
цибуля - 1 велика головка;
картопля - 0.5 кг;
помідори червоні - 3 шт.;
зелень - 1 пучок;
майонез, сіль - за смаком.

Як приготувати смачне овочеве рагу.


Рагу можна готувати на курячому чи яловичому бульйоні, особливо смачно, якщо курочка буде домашня. Але можна і зовсім пісний варіант, де беремо тільки воду. Може і менш смачно, але більше корисно.

Готуємо овочі. Миємо, чистимо їх. Кабачки при купівлі беріть молоді, щоб в рагу не було насіння. В іншому випадку, помийте їх і наріжте кабачки невеликими кубиками.

фото 1



Розігрійте сковороду, налийте трохи соняшникової олії і покладіть смажитися кабачки. Смажимо до тих пір, поки кабачки не стануть м'якими і не придбають коричневуватий колір. При цьому маса злегка осяде.

Ріжемо дрібно цибулю і смажимо на олії до прозорого кольору.

фото 2фото 2



Тремо моркву на крупній тертці і також обсмажуємо на олії. Взагалі моркву можна теж різати кубиками, щоб не псувати естетичну сторону страви.

фото 3фото 3



Поки це все обсмажується, чистимо картоплю й нарізаємо її невеликими кубиками.

фото 4фото 4



Також можна варіювати кількість овочів: картоплі менше, кабачків більше, можна додати і більше капусти. Взагалі які овочі любите більше, такі і кладіть у страву більше. Нарізавши картоплю, заливаємо її водою, ставимо на вогонь і чекаємо закипання води. Потім ми знімаємо пінку і солимо.

Якщо ви любите рагу густе, то додайте менше водички, якщо рідке - то більше. Найкраще зробити так: відварити картоплю в невеликій кількості води, а після того, як завантажимо овочі, що залишилися, відрегулювати густоту рагу, додавши необхідну кількість води.

Поки чекаємо закипання картоплі, ріжемо капусту і потім кидаємо в киплячу воду до картоплі. Варимо хвилин 10.

фото 5фото 5



Тепер збираємо рагу. До капусти додаємо обсмажені цибулю, моркву і кабачки. Нехай повариться хвилин 5.


В цей час залийте помідори окропом хвилини на 3, потім зніміть шкірку і наріжте невеликими шматочками.

фото 6



Завантажуємо в каструлю. Перемішуємо, при необхідності досолюємо і варимо до повної готовності картоплі і капусти.

фото 7фото 7



Рагу краще недосолити, тому не дуже щедро соліть страву.

фото 8фото 8



За дві хвилини до готовності додаємо в каструлю нарізану зелень і майонез за смаком. Як варіант - можна додати домашню сметану або сепараторні вершки.

фото 9



Доводимо до кипіння і кип'ятимо пару хвилин.

фото 10



Все, рагу готове.

Рагу добре тим, що це блюдо можна їсти як гарячим, так і холодним. В нього можна додавати будь-які овочі за розсуд. Це і перчик, і цвітна капуста. Можна навіть варіант рагу з додаванням нарізаних сосисок за 5 хвилин до кінця варіння.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок