Запечена квасоля



Запечена квасоля


Інгредієнти:
400 г сухої дрібної білої квасолі;
120 г копченої грудинки;
1 велика цибулина;
3 ст. л. патоки або темного меду;
2 ст. л. темного коричневого цукру;
1,5 ч. л. гірчичного порошку;
1 лавровий лист;
сіль, мелений чорний перець.

Приготування:
1. Замочіть квасолю у великій кількості холодної води на 10-12 год. Потім злийте воду, покладіть квасолю в товстостінну каструлю з жароміцними ручками (гусятниця), залийте 1,5 л свіжої холодної води, доведіть до кипіння, покладіть лавровий лист, варити 10 хв.

11


2. Злити з квасолі відвар, зберігши його. Грудинку наріжте невеликими шматочками. Очистіть цибулину і дрібно наріжте, додайте до квасолі разом з грудинкою. Видаліть лавровий лист.

22


3. Влийте в каструлю з квасолею патоку (мед) і додайте гірчичний порошок і цукор. Поперчіть, посоліть і ретельно перемішайте.

33


4. Додайте в каструлю стільки відвару, щоб він тільки покрив квасолю. Ще раз перемішайте. Щільно закрийте кришкою і поставте каструлю в розігріту до 150 °С духовку на 1 г.

44


5. Вийміть каструлю і перевірте, скільки в ній рідини, розсунувши квасолини, щоб утворився отвір до самого дна. Швидше за все, потрібно буде додати ще відвару - але щоб він тільки покривав квасолю. Перемішувати не треба. Знову закрийте каструлю кришкою і поверніть її в духовку ще на 1 г.

55


6. Відкрийте кришку і збільшіть температуру в духовці до 180 °С. Готуйте ще приблизно 30 хв. на поверхні повинна з'явитися рум'яна кірочка. Подавайте квасолю гарячою.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок